Een fijn debuut dat smaakt naar meer!
Hier wil ik zijn – Irene Kroon
Suzan, getrouwd en moeder van twee uitwonende, studerende kinderen, heeft eigenlijk niet veel te klagen. Toch vraagt ze zich al langere tijd af wat het leven haar nog te bieden heeft en hoe ze haar altijd aanwezige onzekerheden kan overwinnen. Ze besluit iets te doen wat volledig buiten haar comfortzone ligt. Met lood in haar schoenen vertrekt ze voor een paar weken alleen naar Amerika om op zoek te gaan naar zichzelf. Een paar onverwachte gebeurtenissen zetten haar leven in korte tijd echter behoorlijk op z’n kop en het kost Suzan al haar wilskracht om die het hoofd te bieden en niet halsoverkop terug naar huis te gaan. Want wat doet Josh, haar host, toch vreemd en wie is die man die zo af en toe opduikt, maar voordat ze hem goed kan bekijken alweer verdwenen is?
De prachtige cover spreekt meteen tot de verbeelding en de titel doet de rest. Ik las Hier wil ik zijn terwijl ik op mijn favoriete vakantieadresje was, thuis bij jongste zoon en schoondochter in Spanje.
Hier wil ik zijn is het debuut van Irene Kroon. Haar schrijfstijl is prettig, al valt het verhaal veel in herhaling. Zoals het leeftijdsverschil van beide hoofdpersonages, dat is na twee keer benoemen wel duidelijk. Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Suzan, een ietwat naïeve, onzekere vrouw van 50 jaar, en af en toe krijg je een inkijkje vanuit Beau, een acteur die ze onverwacht in Amerika leert kennen. Zijn gedachten hadden van mij of weggelaten of wat uitgebreider gemogen, nu voegde het eigenlijk maar weinig toe.
De gebeurtenissen die volgen zijn soms wat onrealistisch, maar altijd hartverwarmend en dat zorgt ervoor dat het verhaal toch fijn leest. Hier wil ik zijn is een fijn debuut over de zoektocht naar jezelf, óók als je denkt je leven op de rit te hebben. Over het leven durven omgooien en uiteindelijk voor jezelf kiezen. Knap gedaan, Irene. Ik ben nu al nieuwsgierig naar je volgende boek!
3,5 ★
Bedankt Uitgeverij Hartklopper voor dit recensieboek.
3,5 ★
Bedankt Uitgeverij Hartklopper voor dit recensieboek.