Het snode plan van Rarius
Kat tegen kwaad 1 - Het snode plan van Rarius – Phil Corbett
Pelsbeth en Wolfrik zitten in de monsterjaag-business. Nou ja, hun eerste klus levert niks op en de morgenster van Pelsbeth is aan vervanging toe, maar gelukkig krijgen ze de kans een echte draak te verslaan. En dan redden ze per ongeluk de stad én krijgen ze een heus hoofdkwartier met spookgids. Goeie timing, want er dreigt alweer gevaar!
Het snode plan van Rarius is een graphic novel met illustraties in mooie heldere kleuren.
Op de cover zie je de cartoonkatten, Pelsbeth en Wolfrik, als echte monsterjagers in gevecht met de draak. Het spreekt meteen aan en toen ik bij het openslaan een getekende plattegrond met de daarop de eilanden van Snordor aantrof was ik helemaal verkocht.
Wat volgt is een leuk en grappig verhaaltje, dat zeker kinderen die niet van veel tekst houden zal aanspreken. Toch ziet het kans om voor uitbreiding van de woordenschat te zorgen, waarbij soms ook moeilijke woorden en uitdrukkingen worden uitgelegd.
Kat tegen kwaad is een nieuwe serie en deel 1 Het snode plan van Rarius is nu te koop voor de introductieprijs van 10 euro (van 16 augustus t/m 16 november 2022).
Tip: alvast een leuk (schoen)cadeautje voor Sinterklaas of Kerst!
Het snode plan van Rarius is een erg leuk boek voor jongens en meisjes met humor vanaf ongeveer 7 jaar .