Voor nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over de toekomst!
Word jij de eerste mens op Mars? – Stijn Ilsen
Alles wat je wilt weten over klimaat, vervoer, ruimtevaart, computers, robotica en nog veel meer
•Rijd jij later rond in een zelfrijdende auto?
•Kan artificiële intelligentie jou verslaan bij een spelletje?
•Staat er straks een robot voor de klas?
•Komt je ontbijt in de toekomst uit de 3D-printer?
•Maak jij ooit een ruimtereis met je vrienden?
‘Word jij de eerste mens op Mars’ is een erg leuk en interessant boek dat vanuit een positief toekomstbeeld kinderen meeneemt op een reis langs de technologie van de toekomst. Stijn Ilsen legt hierin zo duidelijk mogelijk uit welke nieuwe technologieën klaarstaan, hoe ze werken en hoe ze het leven zullen gaan beïnvloeden. Sommige uitvindingen gebruiken we nu al, andere zijn nog een verre droom.
Het boek is onderverdeeld in 7 thema’s:
Klimaat
Ruimtevaart
Artificiële Intelligentie
Vervoer
Geneeskunde
Robots
Leven en eten
Bij elk thema vind je in een apart kader wist je dat… en weetjes waarin nog eens leuke voorbeelden gegeven worden over het betreffende onderwerp.
De leuke illustraties van Yannick Pelegrin zijn gedetailleerd en grappig. Ze ondersteunen de tekst en verduidelijken zo nodig. Fran Vanseveren zorgde ervoor dat de tekst helemaal past bij de doelgroep.
Na elk thema volgt een korte quiz met enkele meerkeuzevragen. Mocht je nog twijfelen over je antwoord, dan vind je achterin het boek de oplossing.
Dit is het perfecte boek voor nieuwsgierige kinderen vanaf ongeveer 9 jaar die altijd net iets meer willen weten. En daarnaast voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp en er meer over wil weten!