Bijzonder boek over een man op zoek naar zichzelf in een wereld van vermaak
Disclaimer: de auteur is een pseudoniem van iemand die ik ken en met wie ik ook samenwerk.
Ik was van te voren (ook gezien de cover) bang dat dit een heel expliciet exposé zou zijn, vol beschrijvingen van intieme daden en rondslingerende lichaamsdelen, maar dat is het helemaal niet. Het gaat niet over de seksuele handelingen zelf, maar over wat daarvoor en daarna gebeurt - de menselijke interacties. De vrouwen die in de wijk werken worden gebracht als individuen, niet als objecten. Het blijkt uit de verhalen ook dat de hoofdpersoon zelfs in zijn contacten met sekswerkers ergens naar op zoek is dat hij niet kan vinden.
...
Het boek is bovendien goed geschreven, met goed gekozen woorden, vlotte dialogen, scherpe beschrijvingen en een toets van humor en zelfspot er doorheen. Ik schoot door het verhaal, met vaak een glimlach op mijn gezicht. Dit geldt ook voor de genreverhalen verderop in het boek. Allemaal zijn ze goed geschreven, met in de beschrijvingen oog voor de juiste details die de sfeer van het verhaal vormen en met goede observaties van de personages. Rest me nog om complimenten te geven voor de extreem goede redactie en de heel plezierig ogende opmaak. Dit boek is waarschijnlijk niet voor iedereen, maar schrikt het onderwerp je niet af, dan is het zeker de moeite waard.
Mijn complete recensie verscheen in Fantastische Vertellingen nr 75/
...