De Olifantendief
Jane Kerr - De olifantendief.
Mijn samenvatting:
Boy is een jongen zonder naam, zonder familie en zonder stem. Hij zwerft door de straten van Edinburgh en leeft van diefstal en zakkenrollen. De grootste schurk van de stad stuurt Boy naar een veiling van bijzondere dieren om een groot bedrag geld terug te zoeken! Dat moet Boy lukken. Maar dan wordt hij betrapt.
Meneer Jameson, die ook op de veiling is koopt de olifant Maharadja en wil dat de Boy verkleed als Indiase prins op de olifant naar Manchester rijdt. Alles voor wat meer bekendheid. Boy heeft 7 dagen de tijd om met Maharadja van Edinburgh naar Manchester te lopen…
Een moeilijke opgave, ook omdat ze onderweg behoorlijk wat obstakels tegenkomen en Boy vraagt zich af welke reisgenoten wel te vertrouwen zijn? Gaan hij en Maharadja het door alle tegenslagen wel op tijd halen? En blijft Boy uit de handen van de grote schurk?
Mijn mening:
In het begin kwam ik moeilijk in het verhaal, ik heb het boek ook een paar keer op zij gelegd. Maar ik snapte het niet omdat ik er zulke goede verhalen over hoorde. Dus zette ik toch door. Later wordt het wel beter, maar helaas heb ik niet de klik gehad met het boek.
De olifantendief is een spannend en avontuurlijk boek met een warme vriendschap tussen een jongen en een olifant. En is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.