Mama is minister president.

JonaA JonaA
9 mrt 2022

Mama is minister president

Mijn samenvatting:
In klas van Adam praten ze over wat hun ouders zijn geworden van beroep. Als Adam verteld dat een zijn ouders minister president wordt denkt meester Dirk eerst aan zijn vader. Nee, zegt Adam. Mijn moeder. De moeder van Adam komt een praatje houden in de klas van Adam en beantwoord alle vragen. Als ze wint mag de hele klas bij haar op bezoek komen in het Torentje. Maar dan komt minister Flappenmuis binnen met een noodgeval! Er is een hacker en heel Nederland zit zonder internet. En daardoor loopt alles verkeerd. Overvolle supermarkten omdat er niet gepint kan worden, bejaarden die het heel warm krijgen omdat de thermometer niet omlaag kan want dat wordt digitaal geregeld en zo zijn er nog veel meer dingen. Er wordt een persconferentie georganiseerd en die moet de moeder van Adam gaan houden. Adam zelf vind het heel spannend. Door alle ophef raken Adam en zijn klasgenoot Kaat hun klas kwijt en raken ze verdwaald. Ze rennen weg omdat ze minister Flappenmuis zien en hij wordt vast heel boos omdat ze niet bij de groep zijn gebleven, ze gaan door verschillende deuren en verstoppen zich in de postkamer achter het kopiërapparaat. Ze horen voetstappen dichterbij komen en de deur gaat open. En wat daarna gebeurd, dat moet je zelf maar lezen!

Mijn mening:
Ik las dit leuke boek in 1 avond uit. Het is een heel leerzaam en leuk boek want je leert meer over de politiek, wat debatteren is, over het Torentje, een persconferentie en de Tweede Kamer. De illustraties vullen het boek mooi aan.

Meer recensies van JonaA