Sjoerd en de stapelstad.

JonaA JonaA
4 mrt 2022

Mijn samenvatting:
Sjoerd woont in een stad met blauwe lucht en groene huisjes. Doordat de huisjes zo dicht op elkaar staan, kan Sjoerd er niet spelen zonder ergens op te botsen. Sjoerd snapt niet, samen met een gevleugelde vriend, Piet de kanarie, waarom grote mensen dit zo gebouwd hebben.

Maar Sjoerd wil later als hij groot is architect worden en daarom bedenkt hij een stapelgek plan. Sjoerd zegt ik ga een stapelstad bouwen. Hij maakt een bouwtekening en hij roept sterke bouwers bij elkaar en meteen gaan ze aan de slag. Ze gaan een stad bouwen, de hoogte in, een stapelstad. Helaas gaat dat gaat niet zo goed want het stort in maar Sjoerd blijft het proberen samen met zijn bouwers. Zou het hun lukken?

Mijn mening:
Een prachtig verhaal over doorzetten, volhouden, nooit opgeven, vriendschap en samenwerken. Met hele grote en duidelijke illustraties. En helemaal aan het einde zit er nog een verrassing in het boek, het boek is namelijk ook een zoekboek.

Op de website van www.stapelstad.nl vind je nog veel meer leuke dingen rondom Sjoerd en de Stapelstad!

Meer recensies van JonaA