Advertentie

Als er twee mensen niet meer van elkaar konden verschillen, zijn het Elle & Darcy wel. Elle is de dromerige, de astrologe die gelooft in haar ‘soulmate’ en op zoek is naar de liefde van haar leven. Nou, daar moet je bij de ‘serieuze’ Darcy echt niet bij aan komen. Zij is actuaris, haat mensen die te laat komen en op liefde zit ze eigenlijk niet echt te wachten. Ze gaat alleen maar op deze door haar broer georganiseerde date om hem even tevreden te stellen! Achteraf weet ze dan ook niet wat haar bezielde. Elle komt te laat, is behoorlijk onhandig (om het nog maar niet te hebben over de glazen wijn die ze laat omvallen op Darcy’s schoot) en ze hebben niets gemeenschappelijks… Je zou denken: doeg en tot nooit meer ziens, maar daar steekt Darcy onverwachts een stokje voor. Zij besluit namelijk te liegen tegen haar broer Brendon over hoe fantastisch de date was. En tja, dat brengt Elle in een lastig parket als ze door hem geconfronteerd wordt. Nu moeten ze wel doen of ze iets aan het opbouwen zijn. De vraag is alleen: wat gebeurt er als er wel echte gevoelens boven komen drijven? Houdt het toneelstukje dan nog wel stand?

Meer diversiteit
Als er één boek is waar ik op voorhand bijna alleen maar positieve reacties over heb gelezen, is het ‘Elle & Darcy’ van Alexandria Bellefleur wel. Dat maakte me aan de ene kant enorm nieuwsgierig, maar aan de andere kant ook wel een beetje argwanend: zou ‘Elle & Darcy’ namelijk echt zo goed, meeslepend, romantisch, lief en geweldig zijn als het beeld dat werd geschept? Ik kan je nu ik dit boek heb gelezen, zeggen dat ik mij (gedeeltelijk) aansluit bij deze lovende woorden! Dat heeft namelijk vooral te maken met de twee vrouwen uit dit boek. Naast dat ik het sowieso broodnodig vond dat er meer van dit soort diversiteitsboeken op de markt worden gebracht, worden zowel Elle als Darcy zo goed uitgewerkt door de auteur. Je ziet ze voor je, herkent in beide waarschijnlijk wel wat van jezelf en kan hun reacties begrijpen door het verhaal dat er omheen is gecreëerd.

Vuurwerk in de schrijfstijl
Het mogen namelijk wel twee vrouwen zijn, maar dat is dan ook het enige dat ze gemeenschappelijk hebben. Elle is de dromerig en diegene die gelooft in een ‘soulmate’ terwijl je daar tegenover een gedreven karakter hebt die dit allemaal maar onzin vindt, maar het voor Elle wil begrijpen. Echt, ik heb gesmuld van dit duo! En dan heb ik het nog niet eens over de wat pikantere scènes gehad. Chemie ten top! Sommige auteurs weten in die scènes weinig met me te doen, maar Alexandria Bellefleur weet hoe ze de lezers zelfs op zulke momenten geboeid moet houden (zonder dat het too much werd). Wel moet ik naast deze lovende woorden ook eerlijk bekennen dat ik een beetje moest inkomen. Nu weet ik niet helemaal of dit aan mij lag of aan het boek, maar de eerste keer dat ik de eerste twee hoofdstukken las, moest ik diverse zinnen opnieuw lezen én dan nog snapte ik er weinig van. Ik wilde ‘Elle & Darcy’ daarentegen niet zomaar aan de kant leggen. En achteraf? Nou, ik ben maar wat blij dat ik heb doorgezet. ‘Elle & Darcy’ is dat namelijk meer dan waard.

Dromerige setting
Pas toen ik echt in het verhaal zat, zag ik de kracht, voelde ik de chemie van de pagina’s spatte en kon ik mij (tot op zekere hoogte) pas echt geven aan de schrijfstijl van dit verhaal. Ik kon mij op dat moment nauwelijks voorstellen dat ‘Elle & Darcy’ Alexandria’s debuut is! Maar het is het wel degelijk, dus dat belooft wat. Als een auteur de eerste keer al zo’n uniek, schattig en goed uitgewerkt verhaal op poten kan zetten dat bij bijna iedereen wel een grote glimlach op zijn gezicht tovert, dan weet ik niet wat ze over een jaar, twee jaar… of misschien wel vijf jaar nog meer kan bereiken. ‘Elle & Darcy’ is namelijk al bijna compleet: van een dromerige setting (met Thanksgiving en Kerst om de hoek), leuke horoscooplijstjes tot gewoon goede verhaallijnen die zich (verrassend genoeg) niet focussen om de problemen met uit de kast komen, maar juist eens laten zien dat het normaal is… en ook zo hoort te zijn.

Conclusie
Wil je een grote glimlach van oor tot oor op je gezicht? Zet ‘Elle & Darcy’ van Alexandria Bellefleur dan maar gauw op je TBR! Dit boek heeft namelijk zoveel positieve elementen. De schrijfstijl is lekker luchtig, de setting is origineel, er zit een fijne snelheid in en onderschat de personages ook niet. Elle en Darcy maken namelijk gewoon dit verhaal. Ze hebben beide hun eigen persoonlijkheid en hun eigen verhaal. En doordat Alexandria dit zó goed uitwerkt, zie je ze gewoon voor je en herken je in beide wel wat. Wat zeg ik: het hadden door deze uitwerking gewoon twee klasgenoten van je kunnen zijn die langzaam voor elkaar vallen. Ja, ondanks dat ze heftige tegenpolen zijn! Ik heb er – ondanks dat ik op het begin echt even moest wennen aan de schrijfstijl – oprecht van genoten om hun liefdesverhaal te leren kennen, om ze te zien groeien, om alle bij-karakters te leren kennen en om de vlam in de pan te zien slaan in vurige seksscènes. Als Alexandria dit al laat zien bij haar debuut kan ik niet wachten om meer van haar te ontdekken.

Reacties op: Heerlijke queer rom-com!

34
Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners