Jill weet positief te verrassen!
Je zou denken dat je een lifestyleboek na aanschaf óf wanneer je het cadeau krijgt direct even oppakt en een kans geeft. Baadt het niet, dan schaadt het niet, zou je zeggen. Toch? Nou, ik kan je zeggen: ik heb ‘Let’s rock it’ van Jill Schirnhofer schandelijk lang ongelezen en zelfs onaangeraakt in mijn kast laten liggen. Maar in februari 2026, bijna vijf jaar na het verschijnen (!), was het dan eindelijk zover.
Inhoud
Heb je altijd al tips willen krijgen over beauty, fashion, dromen en food? Dan mag je dit boek eigenlijk niet missen. In ‘Let’s rock it’ geeft presentatrice, auteur en creatieve duizendpoot Jill Schirnhofer tips op al deze vlakken, met maar één doel: dat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Je hoeft daarvoor echt geen honderden euro’s uit te geven of compleet uit je comfortzone te stappen. Vaak is het al met de meest simpele handelingen of ingrediënten te bereiken.
Als iemand weet waar ze over praat, is het Jill wel. Terwijl haar vriendinnen druk bezig waren met school of saaie bijbaantjes, bracht zij op slechts 15-jarige leeftijd haar eigen schoolagenda op de markt. En daar stopte het niet. Door open te zijn over haar dromen en deze ook daadwerkelijk na te streven, kreeg ze diverse presentatieklussen, bracht ze meerdere boeken uit en werden er uiteindelijk zelfs boeken verfilmd. In ‘Let’s rock it’ deelt ze haar tips met iedereen die ook zijn of haar doelen wil zien uitkomen.
'Let's rock it' - Jill Schirnhofer
Jill Schirnhofer is inmiddels al behoorlijk wat jaar een bekend gezicht onder de jeugd. Ik was zelf net wat ouder toen zij voor het eerst op televisie verscheen en heb daardoor niet alles rondom de hype meegekregen. Toch trok iets mij aan in haar lifestyleboek ‘Let’s rock it’. Hoe leuk is het om andermans succesverhalen te lezen en er misschien wel iets van op te steken? Met veel plezier begon ik eraan en ik kan maar één ding zeggen: ik ben niet teleurgesteld.
Aan het begin maakt Jill duidelijk dat ‘Let’s rock it’ absoluut geen influencerboek is, maar eerlijk is eerlijk: heb je de binnenkant gezien? In elke pagina zit zichtbaar veel werk. Van de (door haar geschreven) teksten tot de foto’s, illustraties en zelfs de opbouw van het boek. Het is alleen al een feestje om erdoorheen te bladeren en je te verwonderen over alles wat dit boek te bieden heeft. En dan heb ik het nog niet eens over de boodschap gehad.
Boek vol handige tips
Wat dit boek misschien wel het meest bijzonder maakt, is de manier waarop alles verteld wordt. Het voelt bijna alsof Jill Schirnhofer tot leven komt en je meeneemt door haar leven, terwijl ze je ondertussen oprecht waardevolle tips geeft op het gebied van beauty, fashion, food, spiritualiteit en het volgen van je dromen. Niet alles was per se voor mij bedoeld - en dat zal voor andere lezers op andere vlakken vast ook gelden - maar dat maakte eigenlijk niets uit. Door de manier waarop het geschreven is, hing ik alsnog aan haar lippen.
Ik leerde meer over haar stijliconen en waarom juist zij haar inspireren, welke edelstenen er zijn en wat je ermee kunt doen, horoscopen, welke essentials je écht in je kast moet hebben en ik ben nu zelfs een aantal fijne (vega) recepten rijker. Je zou misschien denken dat veel van deze tips tijdsgebonden zijn (en mogelijk staat Jill inderdaad 4 jaar na dato niet overal meer achter), maar ik vond veel dingen juist (nog) verrassend actueel. Het laat dus wat mij betreft alleen maar zien dat Jill haar tijd eigenlijk al ver vooruit was. Toen al.
De lezer
Wat daarnaast opvalt, is de manier waarop dit boek geschreven is voor de lezer. Sommige lifestyleboeken geven je het gevoel dat je iets moet doen of dat er een bepaalde levensstijl wordt voorgeschreven. Dat gevoel kreeg ik bij ‘Let’s rock it’ totaal niet. Jill moedigt je juist aan om op zoek te gaan naar de meest oprechte versie van jezelf en naar wat voor jóu werkt en wat juist niet werkt.
De belangrijkste quotes zijn bovendien groot in het boek terug te vinden. Bijna alsof ze bedoeld zijn om eruit te scheuren (als je dat durft) en boven je bed te hangen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Als je eenmaal je drive gevonden hebt, ga je ervoor door het vuur. Geef daarom alles om te komen waar je nu wilt komen, en dan nog een beetje extra’ of ‘Zelfliefde betekent jezelf goed genoeg vinden. Gewoon zoals je bent. Inclusief de fouten die je maakt. Inclusief je eigenaardigheden. Inclusief de dingen die je anders had moeten aanpakken’.
Conclusie
Ja ik geef het toe, ik had 'Let's rock it' van Jill Schirnhofer eerlijk gezegd veel eerder moeten oppakken. Wat namelijk begon als een boek dat jarenlang stof lag te verzamelen in mijn kast (en dus veel schaamte bij mij opleverde), bleek uiteindelijk een verrassend actueel, inspirerend en zichtbaar met zorg samengesteld geheel. Jill deelt haar tips op een toegankelijke, warme manier, zonder belerend te worden of je het gevoel te geven dat je iets móét veranderen.
Niet alles was voor mij persoonlijk bedoeld, maar juist dat maakt dit boek zo prettig: je pikt eruit wat bij je past. ‘Let’s rock it’ is daarmee een lifestyleboek dat niet alleen leuk is om doorheen te bladeren, maar ook echt indruk maakt door de inhoud. Ik weet daardoor ook zeker dat dit niet de laatste keer was dat ik 'm uit de kast haalde.
Inhoud
'Let's rock it' - Jill Schirnhofer