Een boek dat je niet wilt wegleggen

JuditNeurink 25 februari 2026 Auteur
Het lijkt wel of Berg ieder boek een beetje beter wordt. Deel 2 van de Mergellandmoorden is een boek dat je niet wilt wegleggen. Spannend, dat vooral. Maar ook mooi gedaan met twee tijdlijnen die netjes en niet verwarrend naast elkaar lopen. Het verhaal over Alex' vader's dood en de inbraak in het kasteel, naast dat van Petra, een opstandige middelbare scholier die in een klooster in Limburg terecht komt om haar gymnasium diploma te halen.
Alex heeft veel last van zijn oude demonen; de dood van zijn Amsterdamse collega en de burn out die hij daarna kreeg. Dat leidt tot iets te veel korenwijn en bier, maar verrassend genoeg weet hij ondanks dat alles toch te functioneren. Dat is het enige minpuntje van deze thriller: Alex is daarin niet helemaal geloofwaardig. Maar gelukkig komt dat allemaal weer goed als hij verstandiger gaat leven.
Hoe dan ook: een goed plot (of eigenlijk meerdere), goed geschreven, goede spanningsbogen. Ik kijk alweer vooruit naar deel 3.

Meer recensies van JuditNeurink