Vrolijk, grappig... een hondsdolle rit!

Jufelsie 22 juni 2025
Chardonnay is een Afghaanse jachthond. Chipolata een teckel. Beide honden wonen naast elkaar. Chardonnay wordt door haar baasjes vertroeteld en mag de ene na de andere hondenshow lopen. Het leven van Chipolata is totaal anders. Haar baasje kijkt niet naar haar om. Op een dag besluiten de twee honden er vandoor te gaan. Ze gebruiken daarvoor de dure auto van Chardonnays baasje. Het wordt een doldwaze rit waarin naast plezier de honden ook problemen krijgen op te lossen.
Chardonnay & Chipolata – een hondsdolle rit is een vrolijk, grappig verhaal van Ludovic Flamant. Voor dit avontuur is hij geïnspireerd door de film Thelma & Louisa. Twee vrouwen, die genoeg hebben van het getrouwde leven en besluiten te vertrekken. Ze vluchten..
Na de kennismaking met Chardonnay & Chipolata beleven we een hilarisch avontuur. We volgen de honden, stappen mee een fotohokje in, passeren een benzinestation en komen uiteindelijk op een groot strand terecht. Van begin tot het eind is het lachen. De twee honden zijn elkaars tegenpolen, de een wat slimmer dan de ander. Verkeersborden worden anders geïnterpreteerd en Dario, die meegenomen wordt, komt wel heel goed van pas!
Het boek is aantrekkelijk voor jonge lezers. Het lijkt een soort strip wat ze lezen. De zinnen staan in een speels lettertype bij de ‘honden’. Kinderen lezen het verhaal zelfstandig maar het verhaal daagt uit om dit met z’n tweeën te doen. Het ene kind is Chardonnay, het andere kind vertelt de zinnen van Chipolata. Het bevordert het leesplezier.
Sara Gréselle heeft de illustraties verzorgd. Geweldige, kleurrijke prenten die het verhaal vertellen. Naast de uitspraken van Chardonnay en Chipolata is er heel veel informatie uit de prenten te halen. Wat ziet het er bij Chipolata rommelig uit! Bij Chardonnay is het tot in de puntjes netjes. We kijken onze ogen uit wanneer we de autorit volgen en zien leuke details.
Het slot heeft een twist. Terwijl de agenten een spoor van de dief hebben, weten wij wel beter… Chardonnay en Chipolata verklappen niks! Zij genieten na.

Meer recensies van Jufelsie