Een boek voor alle hondenbaasjes!
Vraag ik aan de kinderen wie thuis een hond heeft, steken veel kinderen hun vinger op. Aansluitend laat ik het boek Allemaal hondjes zien. In dit boek vind je twaalf versjes over honden, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.
Hun talent is om te schrijven op rijm en dat is deze keer weer goed gelukt. In Allemaal hondjes ontmoeten we honden, met ieder een eigen karakter. We maken onder andere kennis met een ondeugend keeshondje, circushondje en een stoere pitbull. We zien een teckel en een Deense dog verliefd naar elkaar kijken en een chihuahua in verschillende kostuums. Een collie houdt de schapen bij elkaar en een dexter zorgt dat zijn baasje niks te kort komt. Twaalf vrolijke versjes, waar de kinderen heel enthousiast van worden. Ze herkennen veel en leggen verbanden met hun eigen huisdier. Leuke avonturen worden met elkaar gedeeld. Ieder kind is trots op zijn eigen hond!
Ivan en Ilia hebben prachtige illustraties getekend. Ze zijn kleurig en sluiten perfect aan bij elk versje. In elke tekening komt het bijzondere, eigen karakter van de hond goed naar voren. Vaak met een vleugje humor. We lachen om Snuffeltje, die aan benen en billen ruikt en om Poepiedoe, die zich lekker uitschudt. Het versje over het circushondje lokt uit tot spel. Een paar kinderen spelen dat ze circushond zijn en tonen hun kunsten in de pauze.
Heb je op een dag een paar minuten over, lees een vers voor uit Allemaal hondjes. Dit vrolijke voorleesboek trekt de aandacht en lokt reacties uit. Hondenbaasjes zijn trots op hun dier!