Een nieuw avontuur van Kikker
Kikker, een creatie van Max Velthuijs heeft al heel wat avonturen meegemaakt. Samen met zijn vrienden Eend, Haas, Varken en Rat is het iedere keer een feest om deze verhalen te beleven.
Twintig jaar na het overlijden van Max is nu Kikker in de wind verschenen, een jubileumuitgave.
Kikker zit rustig aan tafel als hij een vreemd geluid hoort. Hij gaat buiten kijken. Het stormt flink, de wind giert om zijn huis en kikker heeft moeite om op zijn benen te blijven staan. Hij wordt zoor de wind weggeblazen en vliegt terug zijn huis in. Plotseling hoort hij een oorverdovend lawaai. De boom, die naast zijn huisje stond is omgevallen en ligt nu voor zijn deur. Kikker zit opgesloten. Gelukkig zijn er zijn vrienden. Zij helpen Kikker en bevrijden hem uit zijn benarde positie.
Kikker in de wind is een mooi verhaal wat past in het thema ‘het weer’ en ons tevens laat zien hoe belangrijk vrienden zijn.
Met Kikker ervaren de kinderen in dit avontuur wat wind kan doen. Het kan zo hard waaien dat zelfs bomen omvallen. Het verhaal wordt in weinig zinnen verteld. De illustraties hierbij geven meer details en informatie. We zien donkere wolken in de lucht en aan Kikkers gezicht zien we hoe hij zich voelt. De prenten zijn als kleine schilderijtjes in het boek afgebeeld. Dit is herkenbaar, we zien dat in alle boeken van Kikker. Evenals Rat, Eend, Haas en Varkentje. Ze vormen een warme vriendenclub.
Wanneer de boom is omgevallen en we zien dat Kikker opgesloten zit, komen de kinderen met oplossingen. ‘Hij kan uit het raam klimmen’ is een optie. Heel mooi om te zien, is dat Kikkers vrienden klaar staan om te helpen. Op een fijne manier ontdekken de kinderen dat het goed is om elkaar te helpen. Dat wordt gewaardeerd en je wordt er blij van. Het past bij de sociaal – emotionele ontwikkeling.
Op de website van Kinderboeken vind je leuke downloads bij het boek: een lesbrief, kleurplaat en memoriespel.
Houd je vast, er waait een flinke wind…
Kikker in de wind is een boek wat iedereen leuk vindt.