Grrrizzly... een heerlijke mopperkont!
Grizzly is een beer en een grote mopperkont. Hij houdt niet van wandelen, zwemmen, bramen eten en van doezelen. Waar houdt hij dan wel van? Hij houdt van zijn vriend. Voor hem doet hij alles…
Maak kennis met deze mopperkont in het gelijknamige prentenboek Grrrizzly.
Het verhaal is geschreven door Hervé Le Goff en geschikt om voor te lezen bij kinderen vanaf 3 jaar. Vanaf het begin zijn de kinderen onder de indruk van Grizzly. Hangend over een grote steen kijkt hij zijn kleine vriend aan, die hem uitnodigt om te wandelen. We krijgen de indruk dat hij dit niet gaat doen. Direct is er grote betrokkenheid. Wat gaat Grizzly doen? ‘Wandelen is saai…’ Toch zien we Grizzly mee gaan. Hierna volgen meer uitnodigingen. De humor zit er volop in. De herhaling vinden jonge kinderen leuk. Steeds wordt er eerst gemopperd om vervolgens toch mee te doen. Op het eind komt de mooiste boodschap. Grizzly houdt het meest van wandelen met zijn vriend. Het thema ‘vriendschap’ wordt op een geweldige manier aan de kinderen doorgegeven.
Naast de tekst heeft Hervé voor de illustraties gezorgd. Prachtige grote prenten waar de twee hoofdrolspelers goed opvallen. De verhaallijn is mooi en dit zien we ook in de illustraties. Eerst zien we een prent waarop Grizzly, als een grote mopperkont is afgebeeld en geen zin heeft om iets te doen. Vervolgens zien we een warme, fijne afbeelding waarop Grizzly met zijn vriend volop geniet. De vriendschap straalt hier vanaf.
Grrrizzly, een heerlijk prentenboek voor in de leeshoek. Lekker mopperen en lachen met deze twee vrienden!
Maak kennis met deze mopperkont in het gelijknamige prentenboek Grrrizzly.