Reis mee naar parken over de hele wereld.

Jufelsie 28 oktober 2025
Ga je mee op reis naar de parken over de hele wereld? In dit boek Parken van Marc Majewski ontdek je dat parken onder andere groot of klein, stil of luid, netjes of rommelig kunnen zijn. In parken komen mensen, dieren en natuur samen. Ze ontmoeten elkaar, genieten van de natuur of spelen een spel. Over de hele wereld zijn parken te vinden.
Marc heeft een aantal parken geïllustreerd. Zijn illustraties zijn kleurrijk, vrolijk en sfeervol. We genieten van elke afbeelding die we in het boek zien staan en krijgen het gevoel dat we in het park zijn. De geluiden en de geuren nemen we ‘denkbeeldig’ op. In elk park, op elke prent zijn leuke details te ontdekken. Mensen, die hun hond uitlaten of rustig in hun bootje op het water drijven. Kinderen, die met een bal spelen of een rondje in de draaimolen maken. We zien ijsberen, vogels en andere dieren. We kijken naar de sterrenhemel en beklimmen trappen. Op een mooie manier laat Marc de verschillende tegenstellingen zien. Groot – klein, warm – koud herkennen de kinderen. Met elke prent voor ons groeit de woordenschat. De prenten inspireren. Er ontstaan leuke gesprekken en verhaaltjes vloeien daaruit voort. Er kan geteld worden en begrippen komen aan de orde. Kinderen kiezen een pagina uit en spelen het spel ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’.
Achter in het boek ontdekken we welke parken in het boek staan. Naast het Central Park in New York en het bekende Tivoli in Denemarken staat De Keukenhof er in. Bij elk park staat een klein stukje informatieve tekst. Het daagt uit om op de wereldkaart of op internet het park te (be)zoeken.
Dit boek ‘Parken’ biedt urenlang kijk – en speelplezier. Wellicht heb je De Keukenhof al bezocht… dan ligt er de volgende uitdaging: ‘Wat is het volgende park dat je graag wilt bezoeken?

Meer recensies van Jufelsie

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.