Ga je mee naar Dromenland?
Ga je mee naar Dromenland? Daar heb je een wereld vol sprookjes. Je ziet daar onder andere Assepoester, Raponsje en de Kleine zeemeermin. Of slinger je de lianen in waar wandelende takken dansen en een olifantendouche je koel houdt. Je kunt een duik in een onderwaterwereld nemen of de ruimte in varen. Met het boek 500 dromen – Welke droom kies jij? ga je op avontuur naar Dromenland. Het boek bevat 500 inspirerende dromen om te ontdekken.
Wow, de omslag trekt meteen onze aandacht. Een grote draak komt voorbij, een vrolijk kind op de fiets en een boot schittert in de hoek. Alles in felle neonkleuren.
Jennifer Eckford kwam op het idee om dit boek te maken. Zij heeft een zoon met een grote fantasie, die de wildste creaties bedenkt. ’s Nachts krijgt hij soms een nachtmerrie. Dan verschijnen enge dingen. Voordat hij nu gaat slapen, bedenken ze samen een mooie droom. Zo worden de nachtmerries weggejaagd. Ter inspiratie maakte Jennifer dit boek. Het is soms best wel lastig om een fijne droom te bedenken en dit boek kan helpen.
In het boek ontdekken we 25 fantastische paginagrote platen. Iedere prent heeft een onderwerp waarin twintig dingen zijn verstopt die uitnodigen om daar een mooi verhaal bij te bedenken. Zo ontstaan minstens vijfhonderd dromen. Kinderen vertellen elkaar hun droom. De prenten zijn tevens een inspiratiebron voor een creatieve opdracht voor midden – en bovenbouw.
Elke prent is geweldig en kleurrijk. Het onderwerp neemt je mee die wereld in.
Ontdek de avonturenspeeltuin, Welkom in snoepland, Verken de allerbeste speelgoedwinkel of Wees de ster van de show zijn een paar titels. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.
Zodra we een illustratie zien, kijken we onze ogen uit. We zien kinderen, voertuigen, dieren en nog veel meer. Het is een bonte verzameling van voorwerpen en figuren die bij elkaar horen. Enkele voorwerpen zijn herkenbaar.
Onder aan de pagina worden de twintig ‘verstopte’ dingen genoemd. In een vlot lopende tekst staan ze vetgedrukt. Ook staat er een nummer achter voor als we het desbetreffende voorwerp niet vinden. Achter in het boek vinden we de oplossing!
Met de prent voor ons worden de meest geweldige, leuke en gekke avonturen bedacht. Wat een inspiratiebron, de fantasie van de kinderen is niet te stoppen.
Jennifer heeft het boek samengesteld om nachtmerries te verbannen. Het boek is tevens geschikt voor het onderwijs. Je kan het in elke groep inzetten. In de lagere groepen bedenk je samen een verhaal in de kring of gaan kinderen lekker zelf praten met elkaar in de leeshoek. Daarnaast is het boek ook een inspiratiebron voor een creatieve stelopdracht in de midden- of bovenbouw.
Elke pagina zit vol actie, in iedere wereld zijn fantastische avonturen te vinden.
Maak samen met elkaar het avontuur!
Elke prent is geweldig en kleurrijk. Het onderwerp neemt je mee die wereld in.
Maak samen met elkaar het avontuur!