Advertentie

Hotel Flamingo is een hotel aan de Beestenboulevard. Julia Dupont is de nieuwe eigenaar. Haar oudtante Mathilde heeft het hotel in haar testament aan geschonken. Maar wat ooit een schitterend hotel was, is nu een bouwval. Mathilde schrikt, de muren zijn vies en bladderen af, de ramen zijn gebarsten en de draaideur zit moervast. Tot haar verrassing wonen er nog twee personeelsleden: T.Beer en meneer Makkie. Zij vertellen Julia waarom er de laatste jaren geen gasten meer zijn geweest. Julia wil Hotel Flamingo in ere herstellen. Gaat dit haar lukken?
Hotel Flamingo is een vlot verhaal. Heerlijk om voor te lezen en geschikt voor kinderen die al wat leesonderwijs hebben gehad (leeftijd 7+).
Vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer meegenomen in het avontuur dat Julia aangaat. Julia is daadkrachtig en positief ingesteld. Met T.Beer en Makkie gaat ze meteen aan de slag. Tot ieders verbazing stapt er schildpad uit één van de kamers. Die heeft daar drie jaar in geslapen. Hij betaalt de achterstallige rekening en dat komt Julia goed uit. Nu kan ze personeel aannemen!
Geweldig om te zien dat Julia kan kiezen uit dieren in alle soorten en maten. Grietje, de giraf wordt klusjesvrouw, Madame Le Cochon wordt chef-kok en Nellie Nijlpaard, die een hekel heeft aan vuiligheid wordt wasgoed- en schoonmaakspecialiste. Julia heeft originele ideeën en voor alles een oplossing. Met haar vrolijkheid weet ze iedereen enthousiast te krijgen en zo ontvangt het hotel op een dag zijn eerste gasten. Wanneer meneer Grauwbaas, een hotelinspecteur, zijn goedkeuring geeft, is iedereen gelukkig. Hotel Flamingo krijgt zijn uithangbord terug en is in zijn glorie hersteld.
De illustraties zijn speels met een tikkeltje humor en een roze accentje. Ze geven perfect de sfeer van het verhaal weer. Terwijl je naar de illustraties kijkt, kun je op zoek gaan naar een kleine slak. Die zit daar verschillende keren in verstopt.
Ben jij op zoek naar een leuk hotel?
Hotel Flamingo draait weer op volle toeren en heeft ook voor jou een kamer vrij.

Reacties op: Hotel Flamingo

11
Hotel Flamingo - Alex Milway
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker