Steengoed!
Als twee tienermeisjes vermist raken in een klein stadje, gaat iedereen op zoek. Al het bewijs wijst in één richting, maar klopt dat wel? Hebben de meisjes iets uitgelokt?
Agent Emmy Clifton vindt dat ze deze zaak zo snel mogelijk moet oplossen, omdat een van de meisjes de dochter is van haar beste vriendin. Samen met haar vader en haar andere collega’s doet Emmy het onderzoek.
Dan maken we een sprong in de tijd en raakt er weer een meisje vermist. Is dit dezelfde dader of toch iemand anders? En wie dan? En waarom?
Gebroken Engelen is het eerste deel in een nieuwe serie van Karin Slaughter. De lezer wordt meteen beloond met actie aan het begin van het boek. Gedurende het boek, blijven er dingen gebeuren waardoor het moeilijk is om het boek weg te leggen.
De personages zijn allemaal nieuw voor de lezers en worden langzaamaan geïntroduceerd. Doordat je het meeste door het perspectief van Emmy leest, leer je haar het beste kennen. Het stadje voelt als vertrouwd, want het lijkt op het stadje waar Sara Linton vandaan komt (uit een andere serie van Karin Slaughter).
Karin Slaughter schuwt geen details, maar wees niet bang, erg bloederig is dit boek niet. Aan het einde van het verhaal komen er meerdere plotwendingen. Sommige vond ik niet verrassend, maar andere weer wel. Dat zal per lezer verschillen. Het zat in ieder geval weer steengoed in elkaar.
Pluspunt: de hoofdstukken waren niet 50 bladzijden per hoofdstuk, wat eerder wel is voorgekomen bij Slaughter.
Bedankt Harper Collins voor het opsturen van het boek! Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.