Realistische feelgood
Rozengeur en regenwater is het eerste deel in een serie over een volkstuin. In dit eerste deel lees je mee met Romee. Maar je leert de tuinders om haar heen ook een beetje kennen.
Romee heeft een druk leven met drie kleine kinderen, een baan die ze eigenlijk best saai vindt, problemen met haar haar en een man die ze denkt kwijt te raken. Maar op een dag heeft Thom een verrassing voor Romee, ze krijgt een volkstuintje. Ze weet eerst niet zo goed wat ze daarmee moet doen. Maar als ze eenmaal begonnen is, snapt ze waarom iedereen het zo leuk vindt.
Op een dag ontvangt de volkstuinvereniging een brief van de gemeente. Het nieuws zet het leven van alle tuinders op z’n kop. Samen bedenken ze een plan en Romee krijgt daar een grote rol in.
Deze feelgood bevat niet alleen rooskleurige elementen, maar ook de wat minder rooskleurige momenten in het leven van ouders met jonge kinderen en daarnaast speelt de ziekte van Romee ook een grote rol in het verhaal. Niemand is perfect en dat is prima! De tuinders helpen elkaar en die elementen zijn de basis van het verhaal.
Danielle van Helden schrijft realistische feelgoods, lang niet alles is perfect, maar door elkaar te helpen en met elkaar te praten kom je er wel. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en kijk uit naar deel 2. Zeker na deze cliffhanger!
Ik wil nog even Paulus in de spotlight zetten. dit is een “spoiler without context”.
Bedankt voor het digitale recensie exemplaar @zininfeelgood
Bedankt voor het digitale recensie exemplaar @zininfeelgood