Prachtig boek!

KarenSteyaert KarenSteyaert
16 mrt 2023

Achterflap boek : Robert is een eenvoudige man. Zijn ouders zijn bescheiden mensen, niet bestemd voor grootsheid en Robert schikt zich in die realiteit. Het leven kan immers niet voor iedereen groots zijn. Hij heeft zijn vaders indrukwekkende postzegelverzameling, zijn blauw-gele ara als gezelschap en dat is voldoende voor de jonge Robert.

Hij groeit op, verliest zijn ouders en wordt postbode. Een voorspelbare job die hem op het lijf is geschreven. En dan ontmoet hij twee vrouwen, Germaine en Lou. De ene zal hem leren verlangen, de andere zal hem doen uitstijgen boven zichzelf en van zijn leven een kunstwerk maken.
Robert had direct mijn hart als lezer veroverd. Eenvoudige man, geniet van de kleine dingen en ondanks tegenslagen, gaat hij met rechte rug en opgeheven hoofd door het leven.
Robert heeft echt het hart op de juiste plaats! Als postbode is hij nog echt begaan met de mensen op zijn route.
De alledaagse gebeurtenissen en gevoelens zorgen er voor dat je dit boek heel snel uitleest, maar dat wou ik eigenlijk niet. Dit is één van de boeken, waarvan ik het heel jammer vind dat het uitgelezen is.
Een lichte spanning is constant aanwezig in het boek, doordat de auteur voor onverwachte wendingen zorgt, maar vooral zorgt ze voor een onverwachte emotionele plottwist.
Een plottwist waar ik toch ook even stil van werd.

Dit boek is top, een boek dat ik aan iedereen wil aanraden. Een heerlijk lezend boek met herkenbare zaken, een boek dat toegankelijk is voor elke lezer.

Meer recensies van KarenSteyaert