Herfst, gezelligheid & romantiek 2,5 *
In ‘De Apple Spice B&B’ draait het om Eleanor – in haar geboortedorp Harvest Hollow gewoon Ellie – die op één dag alles kwijtraakt: haar baan als eventplanner én haar relatie, waardoor ze ook meteen zonder appartement komt te zitten. Net op dat moment vraagt haar moeder haar om thuis te komen helpen bij de jaarlijkse herfstoogstparade. Haar ouders runnen een gezellige B&B en samen met de appelboomgaard van de familie Parker willen ze er een bijzondere editie van maken met een heus herfstoogstfestival. Voor Ellie lijkt dit de ideale kans om alles op een rijtje te zetten, te solliciteren en uit te zoeken wat haar volgende stap zal zijn.
Alleen had ze niet gerekend op Aiden, de zoon van de Parkers én haar jeugdvriend. Hun weerzien zorgt voor de nodige spanningen en maakt duidelijk dat dit verblijf in Harvest Hollow niet alleen draait om familie en festivals, maar ook om gevoelens die nooit helemaal verdwenen zijn. Je kent het wel, de vonken tussen de hoofdpersonages die eerst botsen en daarna langzaam toenadering zoeken.
In dit boek draait het om de sfeer. Die zit er helemaal in: je waant je tussen de appels, de pompoenen, ziet de B&B met de boomgaard zo voor je. Het voelt alsof je met een pumpkin spice latte in de hand naar een herfstfestival gaat en langs een hond in pompoenoutfit wandelt. En wat denk je van een appelciderdonut? Lijkt me heerlijk! Dit boek ademt herfst, van begin tot eind. Een literair hoogstandje is het echter niet, maar dat hoeft ook niet – het doel is ontspanning, romantiek en een vleugje drama, en die combinatie werkt prima.
De taal is zeer toegankelijk en het verhaal is eenvoudig opgebouwd. De personages zijn voldoende uitgewerkt om een duidelijk beeld te krijgen, maar ze blijven wat te vlak, echte diepgang of onverwachte situaties ontbreken.
Omdat de small town-romances als paddestoelen uit de grond verrijzen, wordt het steeds moeilijker om nog écht verrassend uit de hoek te komen. Dit verhaal voelt dan ook weinig origineel. Helaas had ik geen klik met het verhaal of de personages. Het kon mij niet overtuigen, maar als feelgood tussendoortje weet ‘De Apple Spice B&B’ zeker te charmeren.