De Rozenkamer

Wat een prachtig slotdeel van de Rosaville-serie! De Rozenkamer neemt je mee naar 1876, naar de mysterieuze Villa Zeldenrust, waar Roosje Arkenbout haar eerste stappen zet als dienstmeid. Vanaf het allereerste hoofdstuk voelde ik met haar mee: haar onzekerheid, het verdriet om haar broer, het verlies van haar thuis, het raakte mij.

Karin Quint weet de sfeer van die tijd zo beeldend neer te zetten, dat ik mij echt even terug in die tijd waande. De dreiging in de villa, de kille houding van de vrouw des huizes, de geheimzinnige gebeurtenissen… Ik zat een paar keer je op het puntje van mijn stoel, dat is toch heerlijk!
En dan is er natuurlijk Theodoor, de knappe fabriekseigenaar die Roosje haar hart sneller laat kloppen, maar dat kan toch niet want ze is verloofd.

De plattegrond van de villa vond ik een leuke toevoeging, het maakte alles nog tastbaarder. Terwijl ik las, zag ik het allemaal voor mij; de gangen, de kamers, de spanning die daar hing.

Quint combineert geschiedenis, romantiek en spanning op zo’n natuurlijke manier, dat ik het boek nauwelijks kon wegleggen. Ik heb met Roosje meegeleefd, meegezocht naar de waarheid en meegevoeld in haar strijd tussen plicht en verlangen. Een heerlijk slot van een prachtige serie.

Meer recensies van Karin van der Lee