Een ontroerend en prachtig geschreven verhaal
Emma Anna weet met dit verhaal mij opnieuw diep te raken. Het liefdesverhaal van Nova en Thomas is niet alleen hartverwarmend, maar ook intens en liefdevol geschreven. Nova’s sterke kinderwens, en de reden waarom dit zo dringend is, geeft het verhaal extra diepgang. Haar geduld, begrip en liefde voor Thomas zijn bewonderenswaardig. Thomas, op zijn beurt, worstelt met zijn onzekerheid en zelfbeeld, maar durft toch het avontuur met Nova aan te gaan.
De manier waarop autisme verweven is in het verhaal getuigt van respect. Het draagt bij aan het begrip voor hoe relaties anders, maar niet minder mooi kunnen zijn. De chemie tussen Nova en Thomas is vertederend en echt, het is duidelijk dat ze elkaar aanvullen.
Erg leuk vind ik dat wij Marijn, de tweelingbroer van Thomas, en Roxanne, zijn vriendin, bekend uit Tijd droogt alle tranen, terugzien in dit verhaal. De broers hebben een mooie band met elkaar. Het zou eigenlijk wel leuk zijn als er ook nog een verhaal over Rens komt, de aanstichter van de start naar het grote avontuur van Nova en Thomas. Een idee?
Een aanrader voor iedereen die houdt van diepgaande romans vol emotie en, ja, herkenbaarheid.