Heerlijke feelgood met diepgang!
Rozengeur en regenwater is het eerste deel van de nieuwe feelgood serie Op de volkstuin van Danielle van Helden.
Tijdens een etentje wanneer Romee en haar vriend Thom hun twaalf jarige jubileum vieren, krijgt Romee een verrassing en ze denkt gelijk, is het dan eindelijk zover? Ze krijgt het er helemaal warm van. En dan wordt ze verrast met de sleutel van een tuintje op een volkstuincomplex. Eerst heeft ze haar bedenkingen, vooral wanneer ze de dag erna bij het complex is en ziet dat het een totale ravage is. En toch, ook al denkt ze dat het eerst vier jaar puinruimen is voordat de kinderen ook mogen meekomen, zet ze een knop om en wil ze ervoor gaan. Uiteindelijk vindt ze hier ondanks haar drukke baan, een druk huishouden en het geheim waar ze mee rondloopt, rust en ontspanning.
Maar als het volkstuincomplex dreigt te verdwijnen, ondanks dat ze pas een paar weken bezig is met haar stukje tuin, zet Romee alles op alles om dit stukje geluk te behouden want het raakt haar meer dan ze had kunnen vermoeden.
Een originele start met voor mij een herkenbaar moment. Wanneer je bij het zwembad staat en je kind zich niet wil omkleden voor haar zwemles, dat overkwam mij ook. Een huilend kind naast je dat zich aan je vastklampt en de andere kinderen staan voorbeeldig naast hun moeder of vader en wilden zo snel mogelijk het water in. Iets met zweet onder de oksels. Ik voel de onmacht van Romee.
Romee vindt het de laatste tijd lastig om alle ballen hoog te houden. Ze is er met haar hoofd niet bij, voelt dat haar relatie met Thom aan het veranderen is, en haar geheim kan ze waarschijnlijk niet meer lang verborgen houden. Hoe moet ze hiermee omgaan?
Het is grappig, want ik had het weer. Zodra ik aan een boek van Van Helden begin, komt er een rustig gevoel over mij heen. Ik heb genoten van een heerlijke feelgood met diepgang en realistische personages. Waarvan ik hun gevoel tijdens emotionele momenten heb meegekregen. Het verhaal is vlot geschreven en ik had echt het gevoel dat ik daar, bij het gezellige tuintje, zelf ook aanwezig was.
Ik kijk uit naar het tweede deel van de Op de volkstuin-serie!
Bedankt voor het digitale recensie-exemplaar, LS Amsterdam
Ik kijk uit naar het tweede deel van de Op de volkstuin-serie!
Bedankt voor het digitale recensie-exemplaar, LS Amsterdam