Nachttrein naar Marrakesh
Van HarperCollins Holland mocht ik het boek ‘Nachttrein naar Marrakesh' in ruil voor mijn eerlijke mening lezen. Dank voor het recensie-exemplaar, Uitgeverij HarperCollins.
Vorig jaar heb ik de eerste twee delen van de ‘Dochters van de Dordogne’ serie gelezen en heb daarvan genoten, daarom keek ik enorm uit naar het laatste deel van deze trilogie.
Het laatste deel, dat ook zelfstandig te lezen is, speelt zich af in Marrakesh in de jaren zestig en gaat over Clemence, de grootmoeder, en Vicky, de kleindochter. Clemence woont in Marokko en deze roman gaat over de periode wanneer Vicky haar bezoekt.
Vicky is modeontwerpster en is op zoek naar haar familiegeschiedenis. Ze reist af naar Marokko om haar grootmoeder, die ze nog nooit heeft ontmoet, op te zoeken en haar iets te vragen.
‘Nachttrein naar Marrakesh’ is een mooi romantisch liefdesverhaal waarbij familiegeheimen en schandalen, met veel spanning en drama, aan het licht komen.
Toen ik begon met het lezen van dit laatste deel, lukte het mij niet gelijk om in het verhaal te komen maar naarmate het vorderde pakte deze roman mij in en heb tot het einde, waar ik nog verrast werd, genoten.
Jefferies haar schrijfstijl is bijzonder pakkend en ze heeft dit verhaal zeer gedetailleerd geschreven. De omgeving is zo beeldend en het is alsof je met alle personages meeloopt en meeleeft.
Wanneer je een liefhebber bent van de historische roman, dan is deze serie zeker een aanrader om te gaan lezen.