Ash
Tattoo shop, (mental) health rep, found family, lastige exen
’Ash’ is het derde deel in de ‘Hels ink’ serie en zou los gelezen kunnen worden. Maar door de terugkerende karakters, bijbehorende grappen en verwijzingen denk ik dat het wel handig is de andere delen ook te lezen.
Het bijzondere aan deze serie is dat alle vrouwelijke hoofdpersonen een chronische aandoening hebben. Dit feit wordt steeds weer heel goed uitgewerkt en is echt een wezenlijk onderdeel van iedere verhaallijn net als het mentale welzijn van de hoofdpersonen (ook de mannen). Naast alle serieuze zaken is er in de boeken genoeg ruimte voor humor en spice.
Het verhaal van Ash en Sunday zat weer mooi in elkaar en las weer lekker door, maar ik vond het net iets minder dan de andere twee delen. Misschien komt dit omdat de opbouw van alle drie de boeken vrij hetzelfde is (aantrekken en afstoten, soms wat rommelig geschreven) en ik hierdoor een beetje een déjà vu gevoel kreeg. Toch ben ik weer heel benieuwd naar het volgende koppen in deze serie en zal ik deel 4 zeker weer oppakken.
3.5 sterren
3.5 sterren