Verborgen schaduwen

Verborgen schaduwen is het derde deel in de Amulet-serie en het eerste boek waarin Lev de hoofdrol speelt. Lev leerden we in de eerdere delen al kennen als de prettig gestoorde grapjas van het gezelschap — met een donker randje. In dit deel komen al die kanten uitgebreid aan bod. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt hij ook nog eens een tegenstander van formaat… de unieke en mysterieuze Raven, die zich niet zomaar in een kooitje laat stoppen.

Na hun eerste ontmoeting (waarbij Lev naakt en geketend aan een bed achterblijft ), krijgt hij haar niet meer uit zijn hoofd. Wat volgt is een intens kat-en-muisspel waarin Lev steeds meer gefascineerd raakt. Maar wie is Raven echt? En wat zijn haar bedoelingen? De grote vraag blijft: komt dit allemaal wel goed als Lev de waarheid onder ogen krijgt?

Tijdens het lezen dacht ik meerdere keren: hoe verzint Eva dit allemaal?! Van de bizarre maar briljante humor van Lev, de steamy scènes, tot aan de marteling van een priester (ik kan De Kleine Zeemeermin serieus nooit meer normaal kijken) het is een rollercoaster (zonder remmen) van begin tot eind. En dan die cliffhanger... wat doe je ons aan, Eva?!

Het was een wilde rit, eentje waar ik met volle teugen van genoten heb. En zodra het volgende deel verschijnt, stap ik meteen weer in.

Meer recensies van karinleest_veel (kobo_romance)