Heerlijk vervolg in de serie
Opposites attract,forced proximity, nieuwe start
In Niet te redden duiken we in het leven van Mira, een ander lid van ‘het pact’. In deel 1 leerden we haar kennen door de ogen van Puck en Neil — eerlijk is eerlijk, ze stond toen niet meteen bovenaan mijn favorietenlijstje. Maar na de grote ommezwaai aan het eind van Niet volgens plan, was mijn nieuwsgierigheid toch wel gewekt. Wie is Mira echt?
In dit tweede deel pakt Yvonne van den Nieuwenhuizen het iets anders aan. Geen flashbacks of verschillende perspectieven, maar één rechte lijn: Mira, hier en nu (nou ja, in Amerika dan). Dat betekent ook dat de andere leden van het pact wat meer op de achtergrond blijven. En ja, ik miste ze een beetje. Maar gelukkig maken andere kleurrijke personages dat ruimschoots goed. (Brody... mag mij best eens uit een sneeuwstorm komen redden).
Wat overeind blijft, is de manier waarop Yvonne haar lezers het verhaal in trekt. De personages zijn intrigerend, ontroerend, soms irritant (op een vermakelijke manier), en laten een mooie ontwikkeling zien. De dialogen zijn levendig, het plot zit goed in elkaar, en voor je het weet heb je het boek uit — met een glimlach.
Kortom: een heerlijk tweede deel in een feelgood-serie die lekker wegleest. Zin in een mix van romantiek, karaktergroei en een vleugje drama? Dan is Niet te redden absoluut een aanrader. En nu... wachten op deel 3.