Naar het eiland
nieuw begin, nieuwe liefde, oude vriendschappen, wat spice
In ‘Naar het eiland’ besluit Kat een nieuwe start te maken na een onverwachte relatiebreuk en de sleur die ze voelt. Haar jeugdvriendin, Suzette, woont op een eiland en Kat besluit bij haar op bezoek te gaan. Het rustige eilandleven bevalt haar wel en dan leert ze ook nog Silas kennen, maar is Kat wel klaar voor een nieuwe liefde?
Foske de Kruijf weet de sleur en het verdriet van Kat zo neer te zetten dat je helemaal snapt waarom ze een verandering in haar leven nodig heeft. Ook het leven op het eiland weet ze zo te beschrijven dat ik meteen een paar weken vakantie in Kat haar nieuwe huisje wilde boeken.
De ontmoeting tussen Kat en Silas is een leuke “meet cute”. Vanaf het begin is er chemie aanwezig en je hoopt natuurlijk op een goede afloop voor de twee.
Het verhaal leest door Foske haar vlotte schrijfstijl fijn door en Kat haar struggles zijn begrijpelijk en realistisch omschreven (hier en daar wel wat van de hak op de tak). Je leeft met haar mee en hoopt dat ze haar leven weer helemaal op de rit krijgt. Al wilde ik haar even toe wel even flink door elkaar schudden. Silas komt goed uit de verf als ideale “bookboyfriend” en Suzette is de vriendin die je iedere vrouw gunt.
Fijn boek om mee te nemen op vakantie of om alvast in de vakantiesfeer te komen