Feelgood aanrader
Enemies to friends to lovers, mental health, disability rep, spice
Jade Vening heeft het weer geflikt: De eeuwige neezegger is een absolute must-read!
Dit boek heeft echt álles: scherpe dialogen, humor, emoties die je diep raken en een chemie tussen de hoofdpersonen die eerst vijandig is, maar langzaam, en zo heerlijk beschreven, uitgroeit tot iets heel moois.
Iris’ verhaal is heftig. Sinds ze een ernstige gehoorbeschadiging opliep, worstelt ze met acceptatie hiervan. Haar CI voelt vreemd, haar wereld is stilgevallen, en ze sluit zich het liefst op, ver weg van mensen en hun verwachtingen. Maar dan is daar Boris Aslan, populaire auteur met een writers block en een communicatievermogen dat net zo stroef loopt als Iris’ netwerk-skills.
Hun samenwerking begint allesbehalve soepel, maar wanneer Iris besluit Boris uit zijn creatieve dip te helpen (haar werk hangt er tenslotte vanaf), helpt ze niet alleen hem, maar ook zichzelf. De broodnodige sessies met haar psycholoog zijn raak en pijnlijk eerlijk, en de groei die Iris doormaakt is prachtig om te lezen. Jade weet de mentale struggle van zelfacceptatie zo puur en oprecht te verwoorden dat ik regelmatig met tranen in mijn ogen zat.
Maar dit boek is niet alleen zwaar. Ik heb ook hardop gelachen om de hilarische (awkward) situaties en heerlijke dialogen. En ja, de spicy scènes? Laten we zeggen dat Jade precies weet hoe ze de temperatuur omhoog moet krijgen.
Natuurlijk komen Fiona, Roos en Boaz ook weer regelmatig langs, waardoor je meteen nieuwsgierig wordt naar de volgende delen in deze fantastische serie.
De eeuwige neezegger is een feelgood met diepgang, vol vaart, liefde, vriendschap en zelfontdekking. Dit is er zo eentje die je niet weg kunt leggen, die je laat lachen én huilen, en waar je na de laatste bladzijde nog aan blijft denken. Dikke aanrader!