Young Adult coming of age romance

Dit is het debuut van Robin Venn, het pseudoniem van een Nederlandse auteur. Ik ben nieuwsgierig, omdat er geen informatie is te vinden over deze auteur. Kennen we deze auteur wellicht onder een andere naam? Verwacht een slowread, coming of age romance, die als een diesel op gang komt. Het gaat over jongvolwassenen met een ongewone thuissituatie, aan het begin van hun carrières. Ik vond het een boek met herkenbare situaties, modern taalgebruik en een vlotte schrijfstijl. Tegenpolen die elkaar aantrekken, hechte vriendschappen, werksituaties, liefde, het komt allemaal voorbij.

Sam is opgevoed door haar moeder, die lijdt aan Multiple Sclerose. Nadat ze strandde op de hotelschool ging ze met haar toenmalige liefde op reis. Sam liet zich vooral leiden door haar ex, die ze dumpte nadat bleek dat hijvreemdging. Thuisgekomen in Nederland regelt haar beste vriendin Mila een baan voor Sam in een luxe hotel. Daar ontmoet ze nepo-baby, influencer en rijkeluiszoon Fender Kroon. Een flirt met een hotelgast is not done, hoewel er een aantrekkingskracht is tussen hun. Fender heeft meerdere kanten en dat maakt hem onweerstaanbaar sexy. Sam wil zich eerst richten op haar eigen ontwikkeling, neemt een besluit. Is er een toekomst voor haar Fender? Ik vond het een onvoorspelbare cliffhanger en zou een tweede deel toejuichen. Mijn fanatasie werd wel geprikkeld, over het verdere verloop van dit verhaal.

In het begin moest ik even wennen aan het verhaal. Ik val zelf niet onder Young Adult, maar dat maakte niet uit. Door sympathieke jonge personages, de diepere lagen en de leuke plotwendingen bleef ik doorlezen. Zeker een aanrader om te lezen. 3,5 sterren van mij .

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs