Let op met wat je doet op sociale media

Selfie van Kaat De Kock heb ik gevonden tijdens een rommelmarkt. Ik wilde dit boek hebben door de hedendaagse thematiek en omdat ik denk en ondertussen weet dat dit boek kan helpen in het leven van jongeren. Het is in mijn ogen een leerboek om te leren wat kan en niet kan met sociale media.

In selfie leren we Linde kennen. Ze is 16 jaar en krijgt via facebook een vriendschapsverzoek van ene Bram. Ze accepteert deze omdat hij er leuk uitziet en gaan aan de praat met elkaar. Bram is ouder. De dagen, weken gaan voorbij waarin ze met elkaar chatten. Linde merkt dat Bram zeer lief en open is. Dit is nieuw voor haar. Ze vindt hem leuk. Ze geraakt verliefd op hem. Bram probeert Linde te overtuigen om af te spreken maar ze vindt dit te snel gaan. Hij probeert om een selfie te krijgen. Naarmate dit meer gebeurt, vraagt hij om deze pikanter te maken tot naakt toe. Ze begint over haar grenzen te gaan en achteraf is Linde geschrokken dat ze dit gedaan heeft. Ze hoort niets meer van hem en begint nog meer te twijfelen en is bang. Ze hoopt dat haar vader haar kan helpen want ze durft naar haar moeder te gaan. Zal het Linde lukken om dit op te lossen?

Het verhaal leest vlot weg. Het is kort en bondig gemaakt wat ik niet erg vind.

Nog maar eens bewezen door dit verhaal te lezen dat sociale media niet altijd even goed is. Wat er online allemaal gebeurt, kan helaas ook tegen je werken. Denk goed na over zaken die je doet! En vertrouw op je eigen instincten. Respecteer je grenzen. Als er iemand niet akkoord ermee gaat, dan is dat pech voor die persoon. Jij ben nog altijd baas over jezelf.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure