Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Aanrader

keleanbookcorner 10 februari 2026
Wow, wat een aanrader. Ik had nog niet eerder iets gelezen van Kelly Ruth, maar na dit boek staat ze absoluut op mijn lijstje om te volgen. Het kuuroord is haar derde boek en dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Alleen de cover al is prachtig: een idyllisch kuuroord tussen de Zwitserse bergen. Dat serene beeld staat in schril contrast met het onheil dat zich langzaam maar zeker ontvouwt in het verhaal.

Holly reist samen met een cameraman af naar het kuuroord van Rose, een zelfverklaarde wellnessgoeroe. Ze doet dit op verzoek van een bezorgde moeder die zich grote zorgen maakt om haar zoon Martyn, die daar verblijft. Holly maakt een online docureeks waarin ze verdachte situaties onderzoekt en deelt met haar kijkers. Al snel rijst de vraag: is Rose echt wie ze zegt te zijn, of gaat er iets duisters schuil achter haar perfecte façade? Leugens, manipulatie… of zelfs moord?

De korte hoofdstukken lezen vlot en zijn bijzonder spannend. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Holly’s perspectief, afgewisseld met hoofdstukken vanuit andere personages zoals Martyn en Florence. Die afwisseling zorgt voor extra spanning en houdt je als lezer voortdurend op scherp.

Meer dan eens dacht ik te weten hoe het zat, om vervolgens volledig op het verkeerde been gezet te worden. Het einde zag ik totaal niet aankomen. Wat is er met Martyn gebeurd, en waarom keert hij niet terug naar huis?

Daarnaast worstelt Holly met haar eigen verleden. Het verlies van haar broer heeft diepe sporen nagelaten en beïnvloedt haar vertrouwen in anderen, wat haar onderzoek en innerlijke strijd alleen maar intenser maakt.

Het kuuroord is een perfecte setting: een afgelegen plek waar mensen op zoek zijn naar genezing en zichzelf, maar waar niets is wat het lijkt. De spanning wordt steeds verder opgebouwd en hield me tot de laatste bladzijde in zijn greep.

Bedankt voor het recensie-exemplaar, @vbkbelgie

Meer recensies van keleanbookcorner

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.