Topper
De cover van het boek met de toga maakt al duidelijk dat het verhaal over een advocate gaat. Myriam, ooit een bekende advocate die succesvolle rechtszaken had, ziet het voor bekeken op haar 65 jarige leeftijd. Volgens haar heeft ze geen reden meer om te leven, ze neemt ons mee in de vijf laatste dagen van haar leven, waar het leven met haar narcistische echtgenoot en haar dochter worden besproken. Ook een oude liefde en nieuwe vriendschappen komen aan bod.
Het verhaal van Myriam gaat ook over een verslaving, de troost die ze vindt in alcohol. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je makkelijk mee kan volgen in het verhaal.
Verslaving, zware psychologische problemen, bewindvoering, contact met advocaten zijn zaken die ik vaker zie binnen mijn werkveld en het laat je tijdens dit verhaal ook nadenken. “Hoe is het zover kunnen komen dat Myriam haar functie als succesvolle advocate zo opgeeft en haar leven wilt opgeven? “ Het verhaal is fictief maar de jarenlange werkervaringen van de auteur zijn hier zichtbaar waardoor het verhaal als waargebeurd kan aangenomen worden. Ik kan dit boek alleen maar aanraden!