5 sterren waardig
Als thrillerfanaat vond ik het fijn om weer eens een fantasie e-book in handen te hebben. Al moet ik toegeven dat haar fysieke boek ook wel mooi in je boekenkast zou staan..
Haar schrijfstijl neemt je meteen mee in het verhaal… de magie voel je onmiddellijk. Je komt terecht in een fantasiewereld waar je heerlijk kan mee dromen… maar er zijn ook stukken die in de werkelijkheid kunnen voorkomen en vind ik niet storend.
De hoofdstukken worden afgewisseld geschreven met de gevoelens van Mayira en Omar, dit maakt het aangenaam om te lezen.
Alle personages zijn Arabisch/Islamitisch waardoor er ook Arabische woorden voorkomen maar deze worden vertaald onderaan de bladzijde, en er is ook een woordenlijst in het begin van het boek. Hierdoor ben je meteen mee in het verhaal. Dit vind ik een pluspunt!
De hoofdpersonages Mayira en Omar hebben verschillende karaktertrekken maar zijn beiden mijn favoriete personages.
De wilskracht, moed en doorzettingsvermogen van Mayira zijn aanstekelijk, de sterke beschermingsinstinct die ze heeft tegenover haar jongere zus is bewonderenswaardig.
Hebben we niet allemaal iets om voor te vechten dat het waard is?
Omar heeft ook al wat doorstaan maar als jonge strijder kent hij geen angst en beiden zijn ze zelf humoristisch.
Het verhaal toont dat het leven geen geschenk is voor sommigen op deze harde wereld, je moet vechten om vooruit te geraken en dat leven maken wij momenteel ook mee. Het is een boek dat je graag in één adem wenst uit te lezen!
Dit boek is voor iedereen die graag fantasie leest, houdt van een tikkeltje romantiek, sterke personen en last but not least magic (magie).
Ik zal zeker nog een boek of boeken lezen van deze auteur.
Hebben we niet allemaal iets om voor te vechten dat het waard is?
Ik zal zeker nog een boek of boeken lezen van deze auteur.