Een niet te vergeten heldin

keleanbookcorner 27 februari 2025
De ‘Schindler van China’, in ons eigen land niet zo gekend maar in China een niet te vergeten heldin. Haar band met de Duitse generaal Alexander von Falkenhausen is hierbij heel belangrijk.

Ik kende de geschiedenis van de 2de wereldoorlog in China niet en vond het een heel interessant verhaal om te leren kennen. Qian, een verpleegster in een afgelegen dorp heeft 110 Belgen gered uit de handen van de Nazi’s.

Het verhaal begint langzaam, er is heel veel research te lezen maar het verhaal neemt je mee in de harde wereld van de oorlog waar de menselijkheid van deze dame sterk naar boven komen.
De cover sprak mij aan en ik kan het boek aan iedereen aanraden die graag historische boeken leest. Hoe zwaar Qian het ook had, ze bleef moed houden en ging door, een vrouw waar men alleen bewondering kan voor hebben. Ik mis foto’s in het boek, wat bij een biografie wel kan verwacht worden.

Meer recensies van keleanbookcorner