Best spannend
Een debuut dat ik met veel plezier heb gelezen. Ik ontving het als recensie-exemplaar van @amboanthos Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten over misbruik en mishandeling van kinderen, en de auteur weet dit op een geloofwaardige manier te brengen.
De cover sprak me aan, al werd vrij snel duidelijk waarom de boot erop staat. Persoonlijk had ik het mysterie rond de cover liever wat langer behouden gezien.
Het duurde even voordat ik helemaal in het verhaal zat, maar eenmaal meegezogen wilde ik het boek niet meer opzij leggen. De hoofdstukken zijn kort en wisselen vlot tussen heden en verleden. Dit wordt duidelijk aangegeven, wat verwarring voorkomt.
De verschillende personages zijn goed uitgewerkt. Er zijn meerdere belangrijke figuren in het weeshuis, maar vooral Alex – het hoofdpersonage – is sterk neergezet. Het verhaal wordt grotendeels vanuit haar perspectief verteld, wat zorgt voor extra diepgang en betrokkenheid.
Bedankt voor het recensie-exemplaar @vbkbelgie @amboanthos
Bedankt voor het recensie-exemplaar @vbkbelgie @amboanthos