Psychologische thriller
Ik mocht dit boek dankzij Standaard Uitgeverij lezen. Waarvoor dank!
Waarover gaat dit boek?
2010
De kleine Esteban, 10 jaar, verdwijnt op een Baskisch strand. Maddie, zijn moeder, kan het zichzelf niet vergeven. Ze gelooft ook zomaar niet wat er gebeurd is.
10 jaar later, op datzelfde strand, duikt het evenbeeld van Esteban op. Maddie is ervan overtuigd dat de 10 jarige Tom de reïncarnatie van haar zoon is. Alleen woont Tom in de Auvergne. Ze laat alles achter en besluit de verhuizen naar het dorpje van Tom. Vastbesloten om hem te beschermen.
Oordeel:
Wat mij zo aantrok in de boek was de kleurrijke cover. Deze heeft de uitstraling van een zomerse dag op een Ziid-Frans strand. Je voelt de hitte van de zon, je hoort de golven en voelt vooral het zand kriebelen. Wie na het lezen nog eens naar de cover kijkt vind heel wat elementen uit het verhaal terug.
Het verhaal op zich dan. In het begin vond ik het een vreemd verhaal. De elementen verdwijning, reïncarnatie,…het deed me toch af en toe de wenkbrauwen fronsen. Maar toch bleef je geboeid door het verhaal. Hoe bizar ook, er hing verwachting en spanning in de lucht. Halverwege het boek kwam het element thriller naar boven en je was vertrokken voor een aantal spannende uurtjes lezen. Het einde was dan ook geheel onverwacht. Dat was dan ook de kracht van dit boek. Een einde dat bleef nazinderen.
‘Het kind in de golven’ is vertaald uit het Frans. Eerlijk gezegd dat merk je wel. Fransen hebben heel veel mooie woorden om eigenlijk weinig te zeggen. Wat maakt dat het verhaal soms wel wat langdradig was. Toch was er weer een element in de vertelstijl waardoor je bleef verder lezen. Al bij al vond ik het een spannend en vernieuwend boek. Ideaal om komende zomer mee te nemen op vakantie en je onder te dompelen in de Franse sfeer!
Waarover gaat dit boek?
2010