Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

vlot geschreven boek

RECENSIE
Via Love to read mocht ik het boek 'Zomerzussen' gaan lezen.
Dit verhaal gaat over vier Duitse zussen, die ondertussen volwassen zijn. In hun kindertijd brachten ze de zomervakanties steevast door in Nederland ( hierdoor de naam 'zomerzussen'), tot hun vader omkwam bij een ongeval. Het boek start met een uitnodiging aan de meisjes van hun moeder. Ze worden een 'lang weekend' uitgenodigd in de streek waar ze vroeger hun zomervakantie doorbrachten. De reden van de bijeenkomst wordt niet bekend gemaakt in de brief. Het verhaal wordt verteld uit het oogpunt van twee zussen.
Het verhaal is erg vlot geschreven, de hoofdstukken zijn niet lang. Hierdoor kan je vlot doorlezen. Door de hoofdstukken niet allemaal uit het oogpunt van één zus te schrijven, kijk je mee in de hoofden van meerdere zussen, wat een plus is voor het verhaal.
De zussen hebben elk een totaal ander leven, hebben allemaal wel gemeen dat ze niet alles delen wat er in hun leven speelt. Er worden flashbacks gemaakt naar het verleden, wat ervoor zorgt dat je als lezer meer begrip krijgt voor de onderlinge relaties.
De grote vraag doorheen het ganse boek is 'Waarom komen we samen? Wat is er aan de hand?'. Om een antwoord op deze vraag te weten, moet je als lezer geduld hebben tot het einde. Ik had al redelijk snel een vermoeden wat de echte reden zou kunnen zijn en ik had het bij het juiste eind. De spanning is niet het belangrijkste in dit boek. De onderlinge relaties, hoe iedereen anders omgaat met tegenslagen dat maakt het boek de moeite waard.
Ik heb dit boek erg graag gelezen en geef dit boek dan ook 4 sterren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KellyDePreester

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.