Lucy zorgt voor instant happiness

Kellyleest1984 18 februari 2026
Eerst en vooral…dankjewel @vbkbelgie en @zomerkeuning voor ‘No more secrets’ van @scorelucy!

Lucy en ik gaan al even mee. Telkens kijk ik reikhalzend uit naar een nieuw boek. Voor haar gooi ik mijn TBR door elkaar, verwaarloos ik man en kinderen (niet echt hoor) en verdwijn ik voor even in een door haar gecreëerde wereld. Een wereld waar het telkens fijn is om te vertoeven. Ze creëert plaatsen waar je zo naar toe wilt verhuizen. Liefst met de bijhorende personages als buren. Zo wil ik ook naar het dorpje ‘Blue Moon Bend’ verhuizen. Een dorpje met nieuwsgierige bewoners, met stiekeme en niet zo stiekeme koppelpogingen, een dorpje waar iedereen voor elkaar klaarstaat. Waar Carter Pierce woont. Een militair met PTSS. Carter moet de familieboerderij runnen. Maar al nieuwsgierige journaliste Summer langskomt, krijgt hij het moeilijk. Het liefst sluit hij zichzelf af. Maar dat is buiten Summer gerekend. Bij Summer hangt er een donkere wolk boven haar hoofd. Maar in dit idyllisch dorpje probeert ze dit te vergeten. Samen en toch apart van elkaar proberen ze hun verleden achter zich te laten.

Lucy weet telkens van die verhalen te creëren die de tijd doen stilstaan. Je wilt alleen maar in haar fictieve dorp verblijven. De wereld erbuiten bestaat niet. Haar verhalen zijn verweven van dramatiek, romantiek en dit onder een dekentje van humor. Want Lucy heeft gevoel voor humor, eentje die ik heel hard apprecieer. De personages krijgen telkens een beladen achtergrond waardoor het verhaal gelaagdheid krijgt. Ze overvalt je soms met die achtergrond. Daardoor zijn haar boeken geen doorsnee romannetjes. Maar toch heb je na het lezen een warm gevoel. Lucy haar boeken voelen aan als de zon op je gezicht, een warm dekentje in de winter, die eerste kop koffie ‘‘s morgens, een stukje chocolade. Lucy zorgt voor een instant gevoel van happiness!

Ik kijk alweer uit naar een volgend boek van Lucy Score. The more, the better!

Meer recensies van Kellyleest1984