Sterk debuut
Dankjewel @standaard_uitgeverij en @vonblair_ voor dit recensie-exemplaar!
‘Met niets is het ook altijd iets’ is het debuut van Bie Van Laer. Een ijzersterk debuut. Waarom? Dat ga ik hieronder proberen uitleggen.
Waaraan moet een goed boek voldoen?
- een cover die in het oog springt (het oog wilt ook wat) ✅
- een titel zo mysterieus dat je dit boek direct wilt lezen ✅
- een vlotte en variërende schrijfstijl. ✅
- een plot die in in de ban houdt, het ganse verhaal lang ✅
- een verhaal waaraan je een week later nog denkt ✅
Allemaal groene vinkjes. Dé troeven van ‘met niets is het ook altijd iets’. Voor een debuut was ik aangenaam verrast. Bie neemt je mee doorheen het verhaal. Vloeiend met hier en daar een sarcastisch vleugje humor. Ze weet de relaties onderling en met de gemeenschap haarscherp over te brengen. Bepaalde situaties zijn zo herkenbaar. Ze heeft een verhaal neergezet waaraan je blijft denken. Want hoe zit dit nu? Waarom dit einde? Was er meer aan de hand? Eens je begint te lezen wil je ook niet stoppen. De korte hoofdstukken en de boeiende schrijfstijl zorgen ervoor dat je snel doorheen het boek raast. Blijf schrijven, Bie! Want dit was een debuut om U tegen te zeggen!
Korte samenvatting:
Elke verdenkt haar echtgenoot van vreemd te gaan. Ze besluit het noodlot een handje te helpen. Een knikker hier, wat olie daar, neem gerust nog wat boter,… Maar kan je het noodlot helpen?
Waaraan moet een goed boek voldoen?
- een cover die in het oog springt (het oog wilt ook wat) ✅
- een titel zo mysterieus dat je dit boek direct wilt lezen ✅