12 verhalen om te ondekken

Kellyleest1984 05 januari 2026
*Zucht* De laatste kerstrecensie is een feit. Ik ga jullie missen, boeken vol magische kerstverhalen. Ik beloof je dat ik af en toe nog eens dag kom zeggen!
Dankzij @vbkbelgie en @uitgeverijdefontein mocht ik dit magisch boek met maar liefst 12 verhalen lezen!♡

‘Sjakie en de kerstfabriek en andere verhalen’ zijn geïnspireerd op de personages van Roald Dahl. Sjakie en Willie Wonka, Matilda en de GVR zijn de meeste bekende personages. Die verhalen zorgden voor de grootste herkenbaarheid. Maar ik heb ook enorm genoten van ‘de heksen’, ‘de griezels’ en ‘de reuze krokodil’. Dit boek is ideaal om samen met je kroost te lezen. De flinke lezertjes hebben met dit boek een hele kluif. Dankzij de talrijke illustraties is het een plezier om te lezen en te ontdekken. Het lettertype is bijzonder aangenaam, met in het oog springende sleutelwoorden. De opmaak van het boek op zich is om vrolijk van te worden. Ook bij mijn jonge lezer thuis trok dit boek de aandacht. Door de redelijk korte verhaaltjes was het een leuk moeder/zoon moment om samen te lezen.
Dit boek is tevens de ideale springplank naar de boeken van Roald Dahl.

Meer recensies van Kellyleest1984