Fijn winters verhaal

Kellyleest1984 02 januari 2026
Korte inhoud:
Mirren Sutherland wordt door laird Jamie McPherson benaderd om een verloren gegane boek te zoeken. Dit boek zou zich in het kasteel van zijn grootvader bevinden. Welk boek het is, is nogal een mysterie. Aan de hand van aanwijzingen en raadsels moeten ze dit boek terug zien te vinden. Het boek zou zomaar eens het verwaarloosde kasteel van de ondergang kunnen redden. Samen met Theo, een onbetrouwbare boekenexpert, Jamie en Maggie (de beheerder van het kasteel) staat Mirren voor een onmogelijke missie. Zeker als ze ingesneeuwd geraken. Het is een ware race tegen de klok en tegenslagen stapelen zich op.

Oordeel:
Dit is niet het eerste boek die ik van Colgan lees. Haar schrijfstijl en gevoel voor dramatiek voelt als thuiskomen. Ze weet perfect de sfeer binnen een ijskoud, verwaarloosd Schots kasteel te beschrijven. De eindeloze, tochtige gangen, de talrijke trappen, het verloren lopen,….het voelde levensecht. Mirren en Jamie zijn voor mij DE hoofdpersonages. Colgan weet die met rake beschrijvingen op de voorgrond te zetten. Dat is voor mij ook het grootste voordeel van deze Schotse schrijfster. Haar gevoel voor detail en het creëren van menselijke personages. Voeg daar ook nog eens een cozy verhaal en je hebt een gezellig, leuk verhaal voor tijdens die koude winteravonden.
‘De verborgen kerstbibliotheek’ is niet zozeer een kerstverhaal maar een heus winters avontuur. Zowel de cover als de binnenkant van de cover zorgen echter voor dat kerstgevoel die ik nu al een beetje mis. Instant happiness! Synoniem voor dit boek en bij uitbreiding elk boek van Jenny Colgan.

Meer recensies van Kellyleest1984