Zinderend

Kellyleest1984 26 januari 2026
Toen @chrstophe_bell vroeg of ik zijn nieuwste roman wou lezen, was ik onmiddellijk geïntrigeerd. De korte inhoud maakte me nieuwsgierig. Dankjewel Christophe en @borgerhofflamberigts voor dit recensie-exemplaar!

Korte inhoud:
Margot is een 38 jarige moeder, geliefde en leerkracht. Op het eerste zicht heeft ze alles om gelukkig te zijn. Maar er hapert iets. Haar relatie met Nathan slabakt. Communicatie en affectie ontbreekt in dit gezin. Enkel de liefde voor Emile hebben ze gemeenschappelijk.
Tijdens een museumbezoek komt Elias terug op haar pad. Elias is ondertussen een beroemd Hollywoodacteur. Maar een mist van intrige hangt rond hem. De roddels over de vele vrouwen enzijn bijzondere voorkeuren volgen hem overal. Margot geraakt geïntrigeerd in het leven van Elias. Kan hij haar verleiden tot zijn verborgen wereld van lust en overgave?

Oordeel:
‘Vlucht’ is niet zomaar een erotische roman. Het is een zoektocht naar identiteit. Een zoektocht naar jezelf, zowel in lichaam en in geest. ‘Vlucht’ laat je meekijken in het hoofd en in het hart van Margot. Haar gevoelens, de tweestrijd werd ongelofelijk goed weergegeven. Je hebt het misschien al veel gehoord, Christophe, maar om die complexe gevoelens van een vrouwelijk hoofdpersonage als mannelijk auteur neer te pennen is ontzettend geslaagd. Bepaalde scènes werden niet platvloers neergezet, ik voelde een zekere mate van respect. Er werd niet geschreven om te choqueren. Eerder om de lezer mee te nemen in de gedachtegang en belevenis van Margot.
‘Vlucht’ is een vlot lezende roman. Door een beeldende en vloeiende schrijfstijl zit je als het ware vastgebonden aan het boek. Ik heb zinnen en passages genoteerd die mij bij het nekvel grepen. Zinnen die deden nadenken. ‘Vlucht’ is niet zomaar een roman. Het kruipt onder je vel.
Een extra punt voor de cover. Ik ben zelf afkomstig uit het Gentse. De plaatsen die in het boek genoemd worden en de herkenbare cover waren een leuk extraatje in dit boek.

‘De twijfel is een fantoom, opgedrongen door een wereld die het denken boven het voelen plaatst’

Meer recensies van Kellyleest1984