Mustread!!
Eerst en vooral gaat mijn dank uit naar @uitgeverijhorizon! ‘Een winter om je te weerstaan’ van @morganemoncomble MOET je gelezen hebben!
Een groter verschil met deel 1 ‘Een herfst om je te vergeven’ bestaat er niet. Die kon je het beste omschrijven als ‘cozy crime’. Deel 2, dit prachtig boek, is romantisch, hartverwarmend, hartverscheurend en bevat heel veel sport. Want Lily is dé upcoming ster in het kunstschaatsen. Als haar partner uitvalt moet ze samen werken met Orion. De kampioen, iemand waar Lily tegenop kijkt. Ze is zijn grootste fan. Alleen lijkt Orion gedoemd. Al zijn partners raken gewond. Eigenlijk wilt hij stoppen. Maar de droom van Lily is enorm. Goud op het WK, goud op OS. Ze worden gedwongen om samen te leven en te werken naar die droom. Maar brengt die droom hen ook nader tot elkaar? Kan je topsport en liefde verenigen?
Vanaf de eerste pagina wist ik dat het goed zat. Althans met het verhaal. Morgane neemt je mee in die bijzondere wereld van het kunstschaatsen. Ze beschrijft die gevoelens, die tweestrijd tussen sport en liefde, tussen haat en liefde zo wonderlijk. Je voelt de passie van de hoofdpersonages. Hun gevoelens zijn levensecht. Als lezer juich je mee bij een overwinning, je voelt de angst bij een blessure, je maakt deel uit van de strijd tussen hart en hoofd. Tussen plicht en liefde. Het constante gevecht en drang naar perfectionisme van Lily, Orion’s angsten om opnieuw een partner naar de verdoemenis te helpen. Dit boek, dit meeslepend verhaal van Lily en Orion is subliem. Morgane heeft een voltreffer geschoten met dit boek. De toon voor de volgende delen zijn gezet. Haar schrijfstijl en gevoel voor verhaal, voor dramatiek, staan op punt. Dit is waarom ik zo graag lees. Eventjes stond ik (klungelig) mee op die schaatsbaan, eventjes maakte ik deel uit van hun verhaal. Dit is een boek die je moet gelezen hebben!
“Tot nu toe was mijn verlangen naar hem altijd intens maar zacht, als een bloem die zich opent wanneer de zon gaat schijnen. Maar nu wordt ik overspoeld door een onbekende, overweldigende koorts.”