Een indrukwekkende, aangrijpende en erg pakkende thriller
Een schokkende en heftige zaak waar het hele land over sprak. Hoe kon het ook anders? Het was zo verbijsterd en tragisch: 3 jonge vrouwen gingen naar een feestje en slechts twee kwamen er thuis. En wat bleek, de twee hadden haar vriendin vermoord. Waarom? Hadden ze alleen gehandeld? Had Ryder Grady er iets mee te maken? Uiteindelijk verloren mensen hun aandacht hiervoor. Ze gingen verder met hun leven, maar niemand vergat Izzy en haar vriendin. Voor mij was het anders: ik leef altijd 'het zusje van...' Daarom verhuisde ik en veranderde mijn naam. Nu heeft iemand me gevonden. Iemand die beweert nieuwe informatie te hebben. Hoe graag ik ook wil wegrennen van mijn verleden, ik wil niets liever antwoorden op de vragen die me al jaren bezig houden.
Mijn ervaring:
Wat een heerlijk boeiende, realistische en pakkende thriller. Victoria Selman heeft een levendige, vlotte en scherpe schrijfstijl en weet het verhaal op pakkende, meeslepende en indrukwekkende wijze uit te werken. Daarbij is het verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten, wat het verhaal nog heftiger, schokkender en intrigerend maakt.
We lezen het verhaal door de ogen van Finn, die zich later Kat gaat noemen. Victoria Selman weet de emoties, gevoelens en gedachten van Finn goed te verwoorden, waarbij ze ook direct, doordat het verhaal begint zoveel jaar later, de impact van dit trauma op Finn laat zien. Naast Finn zijn ook de andere personages in het verhaal divers, sterk en op intrigerende wijze uitgewerkt, waarbij Victoria Selman, omdat we het verhaal beleven door de ogen van de jonge Finn, een hoop vragen en dingen in het ongewisse houdt. Wel is Finn een nieuwsgierig en doortastend kind, die een scherp oog voor detail heeft.
Het verhaal begint met een krantenartikel die direct een hoop vragen oproept en je nieuwsgierigheid wekt. Dan schakel je verder in de tijd en begint het verhaal op het moment dat iemand Finn, tegenwoordig Kat, na al die jaren heeft opgespoord en over de zaak begint. Vanuit daar wordt je meegezogen in een meeslepend, pakkend en indrukwekkend verhaal vol verrassende twisten en wendingen. Het verhaal wisselt heen en weer in de tijd en wordt aangevuld met sociale media en nieuwsberichten, wat het verhaal nog realistischer en spannender maakt. Het verhaal weet je echt tot aan het einde in spanning te houden en ondanks dat je al die tijd weet dat er elementen missen in de verhaallijn, de ontknoping van het plot was echt verrassend, schokkend en zette een aantal dingen in het verhaallijn direct in een ander perspectief. Daarbij weet Victoria Selman op geweldige wijze dit aangrijpende, heftige en indrukwekkende verhaal af te ronden.
Alle kleine leugens is een indrukwekkende, aangrijpende en erg pakkende thriller. Victoria Selman weet opnieuw een aangrijpend verhaal uit te werken dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. We beleven het verhaal door de ogen van 'het zusje van..'. De verhaallijn wisselt door de tijd en wordt aangevuld met nieuwsberichten en sociale media. Er ontluikt een schokkend verhaal, waarin dingen niet helemaal lijken te kloppen. Door verrassende twisten en wendingen volgt een verrassend en onverwacht plot met een ontknoping die je niet ziet aankomen. Erg indrukwekkend.
Mijn ervaring: