Op het ijs tussen dromen, angsten en verlangen

KimCoenen85 26 januari 2026
Is strijdlust sterker dan verlangen?
Lily Pham leeft voor één droom: goud winnen op het wereldkampioenschap kunstschaatsen. Wanneer ze wordt gekoppeld aan haar grote idool, lijkt alles samen te vallen. Maar al snel ontdekt ze dat Orion Williams niet de held is die ze altijd bewonderde. Wat begint als ontzag, slaat om in frustratie. Orion, de vervloekte kampioen, wil nog maar één ding: stoppen. Gedwongen tot een laatste samenwerking vreest hij het onvermijdelijke, want zijn partners eindigen steevast gebroken, soms erger. En nu moet hij samenleven met zijn grootste fan… een vrouw die zijn wereld op zijn kop zet.
Twee schaatsers. Eén doel. Een verleden dat botst met een toekomst vol gevaarlijke aantrekkingskracht.Kunnen Lily en Orion elkaar vertrouwen voordat alles op het spel staat?

Mijn ervaring:
Prachtig, hartverscheurend én hartverwarmend. Wat een tof, verrassend en ontzettend mooi tweede deel in de Seizoenenreeks van Morgane Moncomble. Vanaf de eerste bladzijde had ze me te pakken met haar warme, intuïtieve en fijne schrijfstijl. Het verhaal leest vlot en gemakkelijk, waarbij sfeer, emotie en gevoel naadloos in elkaar overvloeien. De combinatie van sport en romance maakt dit boek tot een waar leesfeest. Zonder moeite waan je je op de ijsbaan, voel je de spanning van elke schaatspas en droom je weg in het winterse Vancouver.

De hoofdpersonages vormen zonder twijfel de kracht van dit meeslepende verhaal. Lily Pham is veel meer dan alleen een ambitieuze sporter; haar enorme gedrevenheid gaat hand in hand met kwetsbaarheid en onzekerheid, wat haar herkenbaar en menselijk maakt. Orion Williams is een kampioen in de schaatswereld, maar achter zijn arrogante houding schuilen diepgewortelde angsten en twijfels. Hun relatie balanceert voortdurend tussen rivaliteit en respect, totdat ook de liefde voorzichtig haar intrede doet. Gedurende het verhaal laat Morgane Moncomble beide personages groeien en evolueren op een geloofwaardige en ontroerende manier.

De opbouw van het verhaal is prettig en doordacht. Het tempo start rustig, waardoor je de tijd krijgt om je te verbinden met Lily en Orion en hun innerlijke strijd echt te voelen. Naarmate de obstakels; zowel op als naast het ijs toenemen, bouwt de spanning zich subtiel op en versnelt het verhaal. Thema’s als ambitie, faalangst en het overwinnen van persoonlijke demonen zijn sterk verweven in het plot. Spanningen en emoties gaan hand in hand, ondersteund door krachtige en intense dialogen die het verhaal extra diepgang geven. Dit is een boek waarin je volledig opgaat, een emotionele rollercoaster die je met een warm gevoel afsluit.

Een winter om je te weerstaan is een meeslepende, emotioneel gelaagde en hartverwarmende roman. Het laat je niet alleen wegdromen in het winterse Vancouver en genieten van een prachtige romance op het ijs, maar zet je ook aan het denken over vechten voor je dromen en jezelf. Mijn verwachtingen zijn met dit tweede deel volledig waargemaakt en ik kijk nu al enorm uit naar deel drie.

Meer recensies van KimCoenen85