Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een spannende en razend goede thriller serie

KimCoenen85 21 mei 2024
Na het lezen van Gebroken stemmen en Gebroken zielen ben ik heel benieuwd hoe de serie nu verder gaat. Gebroken zielen las ik pas nog, dus de personages zitten nu vers in mijn geheugen. De covers sluiten prachtig op elkaar aan en vormen een duidelijke reeks. Ze zijn qua delen goed van elkaar te onderscheiden. Aangezien de twee voorgaande delen erg in de smaak vielen, heb ik hoge verwachtingen voor dit derde deel.


Er wordt een jonge vrouw in koele bloeden vermoord met een scherf van een stukgeslagen vaas. David en Lina worden op de zaak gezet en worden ditmaal vergezeld door de jonge rechercheur Annabel die tijdelijk de lokale recherche versterkt. Al snel wijst al het bewijsmateriaal naar haar de veroordeelde ex. Het lijkt even een gemakkelijke zaak te worden. Totdat er een tweede lichaam opduikt. Opnieuw wijst al het bewijs naar iemand die net is vrijgelaten. Annabel gelooft niet in toeval, zeker niet als het patroon zich verder uitbreidt en het gevaar dichterbij lijkt te komen. Of was het gevaar er al die tijd al?


Met een spannend en goed proloog weet Lotte Leenaerts het verhaal te beginnen. We lezen hoe een vrouw nietsvermoedend geniet van de rust en ontspanning van een bad en onderweg is naar een pyjama avondje met een pizza als het noodlot toeslaat. Hiermee weet Lotte Leenaerts me direct te pakken en word ik nieuwsgierig naar het verhaal.

Lotte Leenaerts heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Naast haar sterke en realistische dialogen weet ze ook een vrij vlot tempo in de verhaallijn te brengen. Dit laatste verhoogt zonder twijfel de spanning van het goede verhaal.

Ook ditmaal volgen we weer Lina en David, de twee rechercheurs zijn inmiddels bekenden als je de voorgaande delen gelezen hebt. Naarmate de serie vordert worden deze twee personages steeds verder uitgediept. Annabel, de jonge rechercheur, vult ditmaal voor het eerst de twee aan. Ik vind Annabel een geweldig en sterk personage en ik ervaar al snel bewondering en waardering voor deze vrouw. Het personage wordt dan ook in dit deel gelijk extra goed uitgewerkt. De connectie die Lotte Leenaerts maakt met Alexander vormt een sterk element toe aan de al goede verhaallijn.

De politiezaak zit weer verrassend goed en sterk in elkaar. Meermaals weet Lotte Leenaerts je op het verkeerde been te zetten. Ook de tussenliggende hoofdstukken vanuit de dader roepen gedurende het verhaal steeds meer vragen op en verhogen de spanning in het verhaal. Het verhaal vervolgt zich in chronologische volgorde, waarbij Lotte Leenaerts tegelijkertijd meerdere lijnen en personages langs elkaar weet te laten afspelen. Ze heeft dit erg goed gedaan. Het voegt extra spanning toe en je verliest de kracht en draad van het verhaal niet. Tot aan het plot blijft het verhaal goed en spannend en aan het einde weet Lotte Leenaerts weer op voortreffelijke wijze de puntjes op de i te zetten. Wat mij betreft mogen er nog vele delen gaan volgen.

Gebroken passie is het derde deel van een spannende en razend goede thriller serie. De hoofdpersonages worden gedurende de delen steeds verder uitgewerkt. In dit deel schuift een nieuw personage aan bij het team en wordt net als de andere realistisch en sterk uitgewerkt. We volgen weer een super spannende moordzaak die zich al snel uitbreidt naar meerdere moorden. Lotte Leenaerts zet je meermaals op het verkeerde been en weet bij het plot de puntjes op de i te zetten. Geweldige serie!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?