Een geweldig, betoverend en verslavend goed vervolg
Nu de Kejari is afgelopen, lijkt Oraya alles waar ze ooit van hield te zijn vernietigd. Ze leeft als gevangene in haar eigen koninkrijk en rouwt om het verlies van haar enige familie. Ook al weet ze verder niets over haar eigen afkomst. Met één ding heeft ze zekerheid: ze kan niemand vertrouwen, zeker Raihn niet.
Raihn vecht ondertussen voor zijn plek als koning van het Huis van Bloed. Hij biedt Oraya een geheime alliantie aan en door deze deal ziet Oraya haar kans om haar koninkrijk terug te winnen en wraak te nemen op Raihn omdat hij haar verraden heeft. Om dit voor elkaar te krijgen, moet ze een oude kracht gebruiken die verweven is met het grootste geheim van haar vader. Terwijl Oraya haar mysterieuze verleden en haar toekomst onder ogen ziet, wordt ze gedwongen te kiezen: een bloedige machtsstrijd of een verwoestende liefde die misschien wel haar ondergang kan betekenen.
Mijn ervaring:
Wat een indrukwekkend, verslavend, magisch en geweldig tweede deel. Ook dit tweede deel wist me weer direct vanaf de eerste bladzijde te pakken. Het verhaal gaat direct door, waar deel één eindigde. Carissa Broadbent heeft een filmische, vlotte en levendige schrijfstijl en weet in dit tweede deel de wereld nog beter te beschrijven, hierdoor krijg ik een nog completer beeld van deze indrukwekkende wereld en kan ik me er helemaal in verliezen.
Het tweede deel is geschreven vanuit het dubbelperspectief van Oraya en Raihn die elkaar afwisselen. De personages waren in deel één al met finesse en geweldig uitgewerkt. De manier waarop deel één eindigde, is het tussen Oraya en Raihn een haat- liefdesverhouding ontstaan. Constant weet Carissa Broadbent dit spanningsveld op sublieme wijze tot uitdrukking te laten komen. Ook de andere personages worden in dit deel verder uitgewerkt, en over sommige personages krijgen we flashbacks te lezen, waardoor ze meer diepgang krijgen.
In dit tweede deel draait alles om 'wie is er te vertrouwen?', intriges en een politiek machtsspel. In dit tweede deel is er wat minder actie en zijn er minder gevechten, maar daardoor zeker niet minder indrukwekkend en pakkend. Het verhaal zit wederom erg goed in elkaar. Het verhaal kent verrassende twisten, wendingen en gebeurtenissen en als lezer heb je constant de vraag, is degene eerlijk? of speelt hij/zij een spel?
Het is erg tof dat we in dit verhaal meer lezen over het verleden van Oraya. Ze ontdekt meer over haar ouders en haar afkomst, waardoor het een nog sterker personage wordt. Daarbij maakt ze door de gebeurtenissen ook een sterke groei door. Daarbij wordt er ook meer duidelijk over gebeurtenissen in het verleden waarbij Raihn betrokken was, hierdoor krijg je als lezer een duidelijker beeld waarom hij nu deze visie heeft en zo handelt.
The Ashes and the Star Cursed King is een geweldig, betoverend en verslavend goed vervolg van de serie. Carissa Broadbent heeft een filmische en vlotte schrijfstijl en het verhaal gaat verder waar deel één eindigde en hierdoor staan Oraya en Raihn lijnrecht tegenover elkaar. Toch is de scheidslijn tussen haat en liefde klein en weet Carissa Broadbent een geweldig spanningsveld op te bouwen. In dit tweede deel draait alles om 'Wie is er te vertrouwen?', met de nodige intriges en een politiek machtsspel. Echt een geweldige serie.. ik kan niet wachten op deel drie.
Mijn ervaring: