Aelin <3

Kinderboekenwijs 30 januari 2026
Aelin is het verhaal van… nou ja, Aelin! Een verhaal over een elfjarig meisje dat haar plek in de wereld nog moet vinden. Het is eigenlijk de vraag of zij wel op onze wereld thuishoort. En die twee mannen die beweren haar opa en vader te zijn? Dat gelooft ze niet. Aelin is ervan overtuigd dat ze een alien is. Ze is als baby door haar buitenaardse volk op aarde geplaatst. Waarom, weet ze niet zeker. Waarschijnlijk om de mensheid te bestuderen. Het is hoog tijd dat ze terugkeert naar huis. Ze werkt aan haar RuimteCommunicatieProject, totdat ze een hond krijgt die niet meer van haar zijde wijkt, en er een drenkeling aanspoelt op het eiland.

Heb je, net als ik, een zwak voor verhalen over je anders voelen dan de rest? Dan is dit boek een aanrader. Oh, en houd je van spelen met taal? Nog steeds een dikke aanrader! Behalve dat ‘Aelin’ een anagram is van ‘alien’, bedenkt zij nieuwe woorden die beginnen met ‘zee’, zoals zeetranen, zeewee en zeebouillon. Superleuk om met jouw klas te doen!

Met de illustraties van Mark Janssen komt het verhaal tot leven. Daar heb ik tijdens het lezen van genoten.

Meer recensies van Kinderboekenwijs